A box titkai - 2. rész

Beküldve: 2018-01-10 11:02:21 ; Megtekintés: 3343 x

Az első, felvezető rész után most itt van sorozatunk második epizódja. Ebben, és a következő néhány videóban a cutman-ek teendőiről és eszközeiről lesz szó.

Normális esetben a ringsaroknál ott áll egy edző, egy cutman (ez a 2 lehet azonos személy is), valamint egy ringsegéd. Mindegyiküknek megvan a maga szerepe, feladata annak érdekében, hogy gördülékenyen mehessen a munka, ill. a versenyző megfelelő támogatásban részesüljön.

Szó kerül a cutman-ek különféle feladatairól, amire nagyon kevés idő áll rendelkezésre, hiszen a 60 mp-es szünetből a gyakorlatban mindig kevesebb a kihasználható. Egyrészt fontos, hogy a sérüléseket a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban ellássa, másrészt lélektani szempontból is hatást gyakorol a versenyzőre, ezért rendkívül nagy szerepe van a higgadt/nyugodt viselkedésnek.

Sokan összekeverik a cutman és a rendezvényen résztvevő orvos szerepkörét, amelynek tisztázásában szintén segítséget nyújt Bertók Róbert. Rengeteg múlik azon, hogy hogyan sikerül ellátni a sérüléseket, hiszen az orvos javasolhatja a mérkőzés beszüntetését még akár kisebb seb esetében is, ha az olyan mértékben vérzik, ami veszélyeztetné a versenyző állapotát.

A cutman-nek tehát nem meggyógyítani kell a versenyzőt, és nem véleményezni a sérülését, hanem minél gyorsabban és jobban ellátni azt, hogy versenyképes állapotban maradhasson.

A Box titkai videósorozat többi részét itt tekintheted meg!

Tartsatok velünk a következő részben is, amikor a cutman-ek eszközeit mutatjuk be!

 

A box titkai - 2. rész

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!