Boxzsák

Beküldve: 2014-11-10 10:53:09 ; Megtekintés: 29434 x

A Boxzsákok szinte minden harcművészet / küzdősport elengedhetetlen kellékei közé tartoznak. Kondíciónk és állóképességünk javításán túl a boxzsákunk használata közben megérezhetjük ütéseink / rúgásaink súlyát is, ezáltal javítja a kéz / láb tartását. Bőr és műbőr változatban is kaphatóak, amik között az élettartamban van különbség. Tömve vagy tömés nélkül is megvásárolhatók.

Bruce Lee óta tudjuk, hogy "a boxzsák egyetlen hátránya, hogy nem üt vissza". Ezenkívül viszont számtalan előnye van.

A boxzsákban egy olyan eszközt tisztelhetünk a küzdősportok világában, mint futballistának a focilabda. Muszáj, hogy legyen, vagy legalábbis kötelező a használata, ha valaki dinamikus harcos akar lenni. Eleinte nevéből adódóan az ökölvívásban használták az ütések és kombinációk gyakorlására, de ma már gyakorlatilag valamilyen formája minden küzdősportban megtalálható. Az ütős-rúgós harcművészetek mellett ma már a birkózók, judósok, szumósok is használnak zsákokat például dobások gyakorlására.

Mérete:
A zsákok mérete az egészen kicsitől az óriásiig megtalálható. Általános méretezések centiméterben (magasság x átmérő):
50x30, 80x30, 100x30, 100x40, 120x35, 140x40, 160x40, 180x40. Természetesen vannak ettől eltérő méretezések is, mint például a 90x35, vagy a speciális formájúak.

Formája:
A boxzsákok általános formáját nehéz szakszerűen körülírni: a boxzsák olyan, mint egy boxzsák, de ma már léteznek speciális formájú boxzsákok
, amik lehetnek labda, ember (Dummy Baba), álló boxzsák (ennek van vízzel töltött variációja is), vagy ovális alakú, stb… amik különböző speciális kombinációk, ütések, rúgások megfelelő gyakorlására szolgálnak.

Anyaga:
A boxzsákok külső borítása általában bőrből vagy műbőrből készül, de ritka esetben előfordul a vászon is. Régebben a klasszikus bőrzsákokat homokkal esetleg szalmával töltötték, mára ezeket megoldásokat felváltotta a textil vagy bőrhulladék, esetleg ezek keveréke. Sokan a mai napig homok töltésű zsák felől érdeklődnek, de ilyenek már nem léteznek. Gondoljuk csak végig, hogy idővel - ha megül a zsák - a homok beton keménységűre tömörödik, akkor meg már nem túl egészséges ütni vagy rugni.
Néhány álló boxzsákot vízzel töltenek meg, illetve nem a boxzsákba töltik, hanem a talpába a stabilitás érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy bár a bőrből készült zsákok strapabíróbbak, de manapság a célnak maximálisan megfelenek a jó minőségű műbőr boxzsákjaink is. Főleg, hogy a műbőr alatt lényegében kamionponyvát értünk, és ezeket előszeretettel használják edzőtermekben is ahol napi több órán át használják, akár többen is. Pl.: GildaMax edzőtermek


További kérdésekkel forduljon hozzánk bizalommal boltunkban, telefonon vagy küldjön e-mail-t!

Íme egy kis ízelítő, hogyan érdemes gyakorolni a boxzsákkal. Ez egy kezdő üzemmód, ahol az ütéskombinációkat és az úgynevezett "lengyelboxot" gyakorolják. Ezekkel érdemes kezdeni.

Boxzsák

Videos


Kapcsolódó termékek