Egy sokoldalú gyakorlat: a varjútartás

Beküldve: 2017-10-25 12:41:58 ; Megtekintés: 732 x

Teszteld a törzsed erejét és az egyensúlyodat a varjútartással! Ha ennek a gyakorlatnak a mesterévé válsz, a legtöbb izmodon érezni fogod pozitív hatásait.

Miért működik?

A varjútartás megtanít a törzsed tartós, mély aktivációjára azáltal, hogy olyan testhelyzetbe kényszerít, amely egyidejűleg fejleszti az erődet, egyensúlyodat és koncentrálóképességedet. Munkára fogja a teljes idegrendszert, ami nagyobb izommunkához, így nagyobb általános erőszinthez vezet.

Hogyan végezd?

Először is szokd meg a gondolatot, hogy akár el is eshetsz/dőlhetsz. Ha szükségesnek érzed, tegyél magad elé párnákat, takarót, vagy bármi tompításra alkalmas eszközt, vagy sokat segíthet az ágy/kanapé puha oldala is.

Álló vagy guggoló helyzetből indulj, tedd a tenyereid a földre a lábujjaid előtt, lazán széttartott ujjakkal, körülbelül vállszélességben. Ügyelj rá, hogy a teljes tenyered a talajon legyen.

Hajlítsd egy kicsit a könyökeidet, majd helyezd a tricepszeidre a térdeket. Tartsd szorosan, majd próbáld felemelni a lábaidat a talajról. Igyekezz lendület használata nélkül gyakorolni, lassan, kontrolláltan, máskülönben nehéz lesz az egyensúlyt megtartani. Maradj a pózban, ameddig csak tudsz anélkül, hogy eldőlnél. Lélegezz egyenletesen, vagy eleinte legalább csak törekedj rá, hogy levegőt végy!

Első nekifutásra félelmetesebbnek tűnhet, mint amilyen valójában, különösen, ha ne vagy szokva az ilyen jellegű gyakorlatokhoz. Talán éppen ezért fejleszti ilyen hatékonyan a test és az elme kapcsolatát, a testtudatot.

Sikerült? Remek, akkor következő lépésként tartsd ki! 1 perc fölött már kihívás stabilan tartani. Ne felejts el figyelni az egyenletes légzésre!

Ha eddig nem tetted volna, akkor próbáld ki te is!

Egy sokoldalú gyakorlat: a varjútartás

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!