Adatkezelési tájékoztató

 

Adatkezelési tájékoztató

1. Az adatkezelési tájékoztató célja

A Székely Budo-Sport Kft. (továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A Székely Budo-Sport Kft. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a https://www.budopest.hu/adatvedelmi-tajekoztato címen.

A Székely Budo-Sport Kft. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését.

A Székely Budo-Sport Kft. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Székely Budo-Sport Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. A tudomásunkra hozott személyes információk harmadik fél részére soha, semmilyen körülmények között nem kerülnek kiadásra, azokat csak saját céljainkra használjuk fel. Természetesen a megrendelő címéről és telefonszámáról a futárszolgálatot informáljuk, a pontos és gyors házhozszállítás érdekében.
Tájékoztatjuk, hogy az oldalon való adatszolgáltatás minden esetben önkéntes.

A Székely Budo-Sport Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

2. Az adatkezelő adatai

Amennyiben megkeresné Társaságunkat, a (06-1)3 223-906, illetve a 06-303-997-409-es telefonszámon léphet kapcsolatba az adatkezelővel.

A  Székely Budo-Sport Kft. minden hozzá beérkezett e-mailt az e-mail címmel, névvel, egyéb személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 1 év elteltével töröl.

Név: Székely Budo-Sport Kft.

Székhely: 1077 Budapest, Wesselényi u. 47. Ü/4

Cégjegyzékszám: 13-09-182073

Adószám: 11913195-2-13

Telefonszám: 06-1-7-890-354

Ügyfélszolgálati telefonszám: 06-1-3-223-906

Ügyfélszolgálati mobiltelefonszám: 06-30 3-997-409

Fax.: 06-1-7-990-062

Ügyfélszolgálati Fax: 06-1-3-423-493

E-mail:rendeles@budopest.hu

2.1 Adatvédelmi tisztviselő

Cégünk méretéből adódóan nem rendelkezik adatvédelmi tisztségviselővel.

3. A kezelt személyes adatok köre

3.1 Regisztráció és megrendelés során megadandó személyes adatok

Magányszemélyként a regisztráció során kötelezően megadandó személyes adatok a vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, valamint a számlázáshoz szükséges utca, házszám, város, irányítószám, ország, megye, majd pedig a regisztrációhoz szükséges jelszó. Opcionálisan megadható továbbá a fax szám, és a számlázási címhez tartozó kiegészítő adatok. Kötelező az adatokon kívül nyilatkozni a hírlevélre való feliratkozásról is.

Cégként a regisztráció során kötelezően megadandó személyes adatok a cég képviselőjének vezetékneve, keresztneve, e-mail címe, telefonszáma, valamint a számlázáshoz szükséges cégnév, cégforma, adószám, utca, házszám, város, irányítószám, ország, megye, majd pedig a regisztrációhoz szükséges jelszó. Opcionálisan megadható továbbá a fax szám, és a számlázási címhez tartozó kiegészítő címadatok. Kötelező az adatokon kívül nyilatkozni a hírlevélre való feliratkozásról is.

3.2 Technikai adatok

A Székely Budo-Sport Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
  • változatlansága igazolható (adatintegritás);
  • a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Székely Budo-Sport Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A Székely Budo-Sport Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Székely Budo-Sport Kft. az adatkezelés során megőrzi

  • a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

3.3 Cookie-k (Sütik)

3.3.1 A sütik feladata

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;
  • megkönnyítik a weboldal használatát;
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

3.3.2 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az Székely Budo-Sport Kft. weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

3.3.3 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

Az Székely Budo-Sport Kft. weboldalán alkalmazza a Google Analytics, mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az Székely Budo-Sport Kft. információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

3.4 Online rendeléshez kapcsolódó adatok

A regisztráció során megadott adatok felhasználásra kerülnek a megrendelések során is. A regisztrált vásárlónak nem kell újra megadnia adatait, mert a regisztráció alapján, a beleegyezésével rendszer megjegyezi adatait, így automatikusan kitölti azt a regisztrációkor megadott adatok alapján, amennyiben a rendelés egy bejelentkezett felhasználó fiókjából kerül leadásra.

A nem regisztrált vásárlók esetén függetlenül attól, hogy a vásárló magánszemély vagy cég, ugyanazon adatokat szükségese megadni, mint a regisztráció során, a 3.1 pontban megadott adatok.

3.5 Online bankkártyás fizetéshez kapcsolódó adatok

A vásárló a kereskedő internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód kiválasztását követően átkerül a PayU biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A PayU fizetőoldal adattartalma titkosított és védett, tartalmáról a kereskedő sem szerez tudomást. A tranzakció során a kártyaszámot, a kártya lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláírás csíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot szükséges megadni.

A tranzakció elindítását követően a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége, fedezeti és vásárlási limit kerül ellenőrzésre a kártyakibocsátó bank által

A bankkártyás fizetés esetén elfogadja, hogy a Székely Budo-Sport Kft.(1077 Budapest, Wesselényi u. 47. Ü/4.) által a Budopest.hu, felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adatai átadásra kerüljenek a PayU Hungary Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.

Bővebb információ: Bankkártyás vásárlás

3.6 Hírlevélhez kapcsolódó adatok

Az adatkezelés célja

A hírlevélre feliratkozókat a budopest.hu a hírlevelekben a cég tevékenységével kapcsolatos információkról, aktuális ajánlatokról és hírekről tájékoztatja. Ebből a célból kezeli a hírlevelekre feliratkozók személyes adatait.

A kezelt személyes adatok

A hírlevélre feliratkozásnál az elektronikus kereskedelmi törvény alapján kötelező megadni az email címen kívül a feliratkozó nevét is. Ezen személyes adatokat a vonatkozó jogszabályi rendelkezésnek való megfelelés miatt kezeljük.

A regisztráció során a felhasználó megadja vezetéknevét, keresztnevét és email címét. Ezt a személyes adatot statisztikai céllal kívánjuk kezelni. Azt kívánjuk felmérni, hogy kik látogatják főként a honlapot és kik érdeklődnek a tevékenységünk iránt. Ennek ismeretében tud cégünk hatékonyabb, az érdeklődők igényeit jobban kielégítő módon működni.

Az adatkezelés módja, vonatkozó jogszabályi rendelkezések

Hírlevelek küldését a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény szabályozza. Mindezek alapján, a fentiekben meghatározott adatkezelési rendelkezéseken túlmenően a hírlevelekre az alábbiak is alkalmazandók.

A gazdasági reklámtörvény szerint gazdasági reklám minden olyan közlés, amely többek között valamely szolgáltatás igénybevételére ösztönöz, vagy a vállalkozás ismertségét növeli, népszerűsítésére szolgál. Az elektronikus kereskedelmi törvény szerint a gazdasági reklámtörvény vonatkozó rendelkezéseit nemcsak a gazdasági reklámra, hanem a társadalmi célú, nem gazdasági reklámnak minősülő tájékoztatásra is alkalmazni kell.

A gazdasági reklámtörvény alapján reklám természetes személynek, mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult. Hozzájáruló nyilatkozat bármely olyan módon tehető, amely tartalmazza a nyilatkozó nevét, valamint a hozzájárulás önkéntes és a megfelelő tájékoztatás birtokában történő kifejezését. A gazdasági reklámtörvény ezen rendelkezése alapján a hírlevelek küldése esetén – a nyilatkozó neve tekintetében – az adatkezelés kötelező.

A jelen Adatvédelmi Szabályzat megismerése után a hírlevélre történő feliratkozás a fentieknek megfelelő hozzájárulásnak tekintendő.

A feliratkozás alapján cégünk visszavonásig kezeli a hírlevélre feliratkozott adatait, azaz a nevét és az email címét. A hozzájáruló nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonható. Ebben az esetben a nyilatkozó nevezett személyes adatait a nyilvántartásból haladéktalanul töröljük, és részére hírlevelet a továbbiakban nem küldünk. A visszavonó nyilatkozat megtételére, vagy leiratkozáshoz lehetősége van direkt honlapunkon, illetve a hírlevélben feltüntetett elektronikus címekre történő megküldéssel. A visszavonó nyilatkozatot csak akkor tudja cégünk teljesíteni, ha a nyilatkozatot tevő személy egyértelműen azonosítható.

A hírlevelek küldését végző elektronikus hírközlési szolgáltatást nyújtó társaság (az adatfeldolgozó) - a hozzájárulásban meghatározott körben – a náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített – a hírlevél címzettjére vonatkozó – adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

A hírlevél küldésére vonatkozó közös adatvédelmi szabályok

Az adatokat bármely, a fent meghatározott tevékenység végzésétől eltérő célból csak a további adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe vevő előzetes hozzájárulása alapján kezelhet. Az érintett hozzájárulása nélkül az adatok nem adhatók át harmadik személy számára.

Biztosítani kell, hogy a felhasználó a szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy  cégünk mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezel, ideértve az érintettel közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is. Ezen kötelezettségének a budopest.hu a jelen Adatvédelmi Szabályzatban tesz eleget adatkezelési célok és kezelt adatok jelen Üzletszabályzatban történő meghatározásával. Az adatkezelésről a felhasználó a szolgáltatás igénybevétele előtt jelen Adatvédelmi Szabályzatból tájékozódhat. Az Adatvédelmi Szabályzat mindenkor hatályos szövege a honlapon folyamatosan elérhető.

Az adatvédelmi törvény alapján az érintetteknek az adatkezeléssel kapcsolatos jogai:

  • tájékoztatás
  • helyesbítés
  • törlés
  • betekintés
  • tiltakozás az adatkezelés ellen

A fenti jogok gyakorlásának részletes feltételeit az adatvédelmi törvény (1992. évi LXIII. törvény) tartalmazza.

Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

4 Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

4.1 Általános adatkezelési irányelvek

A Székely Budo-Sport Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.

Felhívjuk a Székely Budo-Sport Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében tör-ténő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  • 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
  • 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

5 Az adatok fizikai tárolási helyei

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

6 Az adatkezelés célja, felhasználás időtartama

A regisztráció, megrendelés és fizetés esetén megadott, tárolt adatokat a szolgáltatások teljesítéséhez, az érintettek folyamatos tájékoztatásához, valamint jogszabály által előírt kötelezettségek teljesítéséhez használjuk. A felhasználó a regisztrációkor, megrendeléskor, fizetéskor az adatai felhasználásához hozzájárul, így adatai mindaddig kerülnek felhasználásra, míg az érintett felhasználó személyes adatairól máshogy nem rendelkezik.

A munkamenethez kapcsolódó cookiek a zökkenőmentes felhasználást biztosítják. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

A harmadik fél, a Google Analitycs által elhelyezett cookiek pedig az adatokat statisztikai céllal, a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának érdekében használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

A hírlevélre feliratkozókat a budopest.hu a hírlevelekben a cég tevékenységével kapcsolatos információkról, aktuális ajánlatokról és hírekről tájékoztatja. Ebből a célból kezeli a hírlevelekre feliratkozók személyes adatait.

A hírlevél feliratkozás esetén megadott a személyes adatokat egyrészt a céggel kapcsolatos információk, aktuális ajánlatok és hírek érintett személy számára történő továbbítására használja. Másrészt statisztikai céllal kívánjuk ezen adatokat kezelni pontosabban, hogy kik látogatják főként a honlapot és kik érdeklődnek a tevékenységünk iránt. Ennek ismeretében tud cégünk hatékonyabb, az érdeklődők igényeit jobban kielégítő módon működni.

7 Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

Bankkártyás fizetés esetén:

Név: PayU Hungary Pénzügyi Szolgáltató Kft.

Székhely: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.

Cégjegyzékszám: 01-09-959180

Adószám: 23303720242

Telefonszám: +36 1 510 0707

E-mail cím: info@payu.hu

 

Kiszállítás esetén:

Név: GLS – General Logistics Systems Hungary, Csomag Logisztikai Kft.

Székhely: 2351, Alsónémedi, GLS Európa utca 2.

Cégjegyzékszám: 13-09-111755

Adószám: 12369410-2-44

E-mail cím: info@gla-hungary.com

 

Hírlevél kapcsán:

Név: Mailchimp

Székely: The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA

Telefonszám: 404-889-6703

8 Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

A Székely Budo-Sport Kft. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

8.2 Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

8.3 Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a Székely Budo-Sport Kft. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

8.4 Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Székely Budo-Sport Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

8.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a Székely Budo-Sport Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:    

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az  időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
  • az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

8.6 Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

8.7 Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

8.8 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

8.9 Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

8.10 Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

8.11 Adatvédelmi  hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400

Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

9 Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Székely Budo-Sport Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.