Aikido szeminárium Békéscsabán

Beküldve: 2018-04-04 11:19:02 ; Megtekintés: 394 x

Békés megyében élénk harcművész élet folyik, ami nem csak a versenynek rendezésében nyilvánul meg, gyakran rendeznek szakmai továbbképzéseket, szemináriumokat is. A harcművészetek gazdag választékában nem egy olyan irányzatot is művelnek, amely nem rendeznek versenyt, de ettől függetlenül magas szintű és igényes edzésmunka folyik az edzéseken. Ilyen harcművészeti ág az aikido is, amely nem csak egy harcművészet, hanem egy filozófiai rendszer is.

A békéscsabai József Attila Lakótelepi SE rendezett aikido szemináriumot a hét végén Békéscsabán, az Evangélikus Gimnázium sportcsarnokában. Balázs Sándor mesterék a Nemzeti Aikido Szövetséghez tartoznak, ennek megfelelően az ország minden részéről érkeztek a résztvevők. Shihan Mirko Jovandic VI.DAN nagymester személyében egy olyan szakember tartott edzést, aki 1968-ban kezdett el az aikido-t gyakorolni, s akinek különleges stílusa van. Természetesen jelen volt az ország egyik legismertebb aikido mestere, a Nemzeti Aikido Szövetség elnöke, Márton Imre VI.DAN is. A jó hangulatú oktatásról a házigazda Balázs Sándor mester számolt be:

- Hatvannégyen voltunk a szemináriumon, kevés gyermekkorú, inkább felnőttek, s sok magas övfokozatú, köztük tíz öt danos mester, akik közt vezető instruktorok is megtalálhatók voltak. A foglalkozáson puszta kezes technikákat csiszoltuk, újraértelmeztük, újdonságokkal ismerkedtünk. A Shihannak sajátos stílusa van, ami takarékos és célratörő, praktikus aikidot jelent. Sokat finomított a mozgáson,a nagy számú magas övfokozatú mesterekhez szabva az edzésmunkát. Derűs hangulat alakult ki, ami a nagy felületű tatamis terem, kulturált környezet csak erősített. Más aikido irányzatból is érkeztek résztvevők, Jovandics nagymester szívesen fogadta Őket, hiszen hangoztatta, nála nincs irányzat, csak aikido van.Jól sikerült a szeminárium, s Jovandic Shihan jelezte, jövőre is szívesen jön majd el Békéscsabára.

 

Aikido szeminárium Békéscsabán

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!