BJJ ruha

Beküldve: 2016-01-19 12:29:44 ; Megtekintés: 2944 x

A Brazil Jiu-Jitsu egy rendkívül hatékony, modern földharc stílus. Alapelve, hogy a kisebb és gyengébb személy is sikeresen megvédhesse magát a nagyobb és erősebb ellenféltől, akinek az előnyei (nagyobb, erősebb, messzebbre elérnek a hosszú végtagjai) a földharcban kevésbé tudnak érvényesülni. Nagy hangsúlyt kapnak a befejező fogások, amiknek része az ízületfeszítések és a fojtások.

A Brazil Jiu-Jitsu által használt gi hasonló, mint a japán harcművészeteknél alkalmazott egyenruhák. Általában egy vastag pamutvászon anyagú kabátból és egy megerősített nadrágból áll. A gi fölött kell viselni az övet, ami egyrészt azért kell, hogy összefogja a kabátot, másrészt pedig azért, hogy jelezze a harcművészetben elért szintet.

Sűrűségüket gramm/m2-ben számoljuk. Természetesen minél sűrűbb, vastagabb az anyag, annál nagyobb terhelésnek lehet kitenni. A kék BJJ ruhánál (Saman Transmission) 450 g/m2, a feketénél (Saman Submission) pedig 550 g/m2 ez az érték.

Tisztítás:

A küzdelem/birkózás természetéből adódóan és az ellenfelek közötti szoros testi kontaktus okozta fertőzésveszély miatt minden edzés után ajánlott a mosása. Mint ahogy a legtöbb pamut termék esetén, kerülni kell magas hőfokon való mosást a zsugorodás mértékének csökkentése érdekében. A színes ruhák nem mennek össze annyit, mert anyaguk már előre be van avatva, így kb. 4%-os méretcsökkenéssel számolhatunk. Általános tapasztalat, hogy a pamut harcművészeti ruhák megfelelő mosás mellett a harmadik-negyedik mosásra nyerik el végleges méretüket. 

- Maximum 30 °C-on mosható.

- Erős mosószer használata és vegytisztítás tilos.

- Vasalni tilos.

- Szárítógépbe tenni tilos.

 

A BJJ ruha hajtogatási technikája:
1. Terítsd le a BJJ kabátodat
2. Hajtsd egybe a nadrágot és helyezd rá
3. Hajtsd be a kabát ujjait (bal aztán jobb)
4. Hajtsd be a nadrág lelógó részét
5. A kabát bal felét középig hajlítsd be
6. A jobb felével ugyanígy
7. Felülről lefelé hajtsd össze az egészet
8. Végül kösd át az övvel

 

BJJ ruha

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!