Hát, ez nem nagyon fájhat

Beküldve: 2018-04-19 22:16:20 ; Megtekintés: 421 x

Ítéletet hoztak, így pont került Saul „Canelo” Alvarez doppingvétsége miatt indított hivatalos eljárás végére.

Unalomig ismételt, hogy május 5-én, Las Vegasban rendezték volna a Gennady Golovkin vs. Saul Alvarez visszavágót, ám az utóbbi harcost doppingvétségen érték, amely meghiúsította a párharcot.

Canelo” ügyét eleinte egyértelműen szőnyeg alá akarták söpörni, hiszen szó nélkül elfogadták a mexikói azon védekezését, miszerint az illegális (doppinglistás) anyag az étkezések során került a szervezetébe. Ám miután Golovkin komoly kirohanást intézett a Nevedai Sportfelügyelet (NSAC) irányába, azok végre intézkedtek – felfüggesztették az ökölvívó versenyengedélyét. A tárgyalásra szerdán került sor.

A végeredmény: 6 hónap eltiltás, amelyet az első pozitív doppingteszttől számolnak – vagyis „Canelo” szeptemberben már minden további nélkül kötelek közé léphet. Éléggé nevetséges büntetés (???) annyi szent...

Az Alvarezt képviselő Golden Boy Promotions nem fellebbez az ítélet ellen, de miért is tennék, hiszen a bokszoló jelenleg is sérült, és egyébként sem szokott nyáron meccselni! Helyette bejelentették, hogy „Canelo” szeptemberben, Mexikó Függetlenségi Napjának a hétvégéjén visszatér. „Az év legnagyobb sporteseménye lesz. Készen áll arra, hogy továbbra is a legnagyobb harcokkal öregbítse hírnevét” - áll a közleményben. Mexikó Függetlenségi Napja szeptember 16-án van, ami idén vasárnapra esik, így Alvarez minden bizonnyal szeptember 15-én lép ringbe.

 

Hát, ez nem nagyon fájhat

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!