„Canelo” pontozással legyőzte GGG-t

Beküldve: 2018-09-17 10:26:52 ; Megtekintés: 473 x

Vasárnap hajnalban, Las Vegasban rendezték a Gennady Golovkin – Saul Alvarez középsúlyú WBC/WBA világbajnoki összecsapást, a két bunyós visszavágóját.

A kiváló 12 menetes párharc hatalmas háborút hozott, mindvégig komoly harc volt az irányításért, a ring középéért. Vagyis „Canelo” tartotta magát a meccs előtti nyilatkozataihoz, miszerint nem fog hátrálni. A világklasszis ökölvívók meccse az első öt menetben kiegyenlített küzdelmet mutatott, melynek során „Canelo” remek kombinációkat ütött, ám Golovkin volt, aki egy kiváló felütéssel felszakította riválisa szemhéját – a mexikói segítői ezt a sérülést végig teljesen kézben tartották.

A folytatásban viszont Alvarez magasabb tempóra kapcsolt, többet ütött testre, és néhány meneten át egyértelműen kazah ellenfele fölé nőtt. Golovkin komoly hajrát indított a 10. menetben, meg is rázta a mexikóit, majd a következő három percben is folytatódott ez a tendencia. „Canelo” kizárólag a meccs ezen szakaszában kapcsolt „rükvercbe”. A záró felvonás végül Alvarez-nek sikerült jobban, Golovkin véghajrája, aki ebben a 3 percben szintén felrepedt, nem sikerült jól.

A 12 menet után a pontozóbírókra maradt a döntés. Végül 114-114, illetve 115-113 és 115-113 arányban, azaz többségi döntéssel a kihívó Saul „Canelo” Alvarez (50 győzelem, 1 vereség, 2 döntetlen) diadalmaskodott. Vagyis minimális különbséggel nyert a mexikói, de korántsem érdemtelenül, hiszen akaratosabb, komplexebb bunyós benyomását keltette a küzdelem nagyobb részében.

Ugyanakkor egészen biztos, hogy ez az eredmény is megosztja a rajongókat, hiszen egy fordított döntés is magyarázható lenne egy ilyen írásban.

A 36 éves kazah klasszis így nem csak a vb-öveitől búcsúzott, melyek közül a WBA címet 2010-óta birtokolta, de a veretlenségétől is. Gennady Golovkin új rekordja 38 győzelem és 1 döntetlen mellett immáron 1 vereséget is jegyez.

„Canelo” pontozással legyőzte GGG-t

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!