David Haye visszavonult

Beküldve: 2018-06-13 09:17:52 ; Megtekintés: 119 x

A döntés már levegőben lógott, sőt, már az utolsó meccse előtt is jelezte, hogy vereség esetén nem folytatja.

A britek egyik kedvence, a nehézsúlyú David „Hayemaker” Haye (28 győzelem, 4 vereség) hivatalosan is bejelentette visszavonulását. A 38. életévében járó klasszis a héten jelentette be elhatározását, noha ez már a májusi, Tony Bellew elleni második veresége óta a levegőben lógott.

Haye ugyanis a küzdelem előtt kijelentette, miszerint ha nem nyer, vagy ha mégis, de ha a jövője szempontjából nem mutat biztató formát, szögre akasztja kesztyűit. Mint tudjuk, nem nyert.

David Haye remek amatőr ökölvívó volt, hiszen világbajnoki ezüstérmesként szegődött át a profik táborába. A legnagyobb sikereit cirkálósúlyban aratta, ahol előbb Európa-bajnok, majd vitathatatlan WBC/WBO/WBA világbajnok is lett. Nehézsúlyba átlépve is sikeres tudott maradni, hisz WBA világbajnoki címét többször megvédte – ám Vlagyimir Klicskóval már nem bírt.

A folyamatosan egészségügy problémákkal küzdő, sérülékeny Haye többször is kénytelen volt komoly meccseket lemondani, és ennek is köszönhető, hogy 2012 és 2016 között nem lépett ringbe.

David Haye visszavonult

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!