Dim Mak - Halálos harcművészet 2. rész

Beküldve: 2016-03-21 11:53:05 ; Megtekintés: 2074 x

Dr. John “Biff” Painter amerikai mester szerint a duann mie nevű kínai küzdősport-fogás, vagyis az erekre vagy izmokra bevitt ütés fontos szervek pusztulását okozhatja a vérellátásuk gátlása útján.

Az áldozat először csak enyhe kellemetlenséget érez, de később belehal sérüléseibe, mivel a szóban forgó szerv fokozatosan elhal a vérellátás hiánya miatt.

Ám néhány szakíró a valódi halálos érintés hatékonyságát inkább az emberi test rejtélyes belső energiájának, a chi-nek tulajdonítja. Ez az energia – kínaiul chi, japánul ki – az alapja számos keleti gyógyítási és harci elvnek, amelyeket az 1960-as évek óta a nyugati kutatók egyre nagyobb érdeklődéssel tanulmányoznak. Ennek egyik ismertebb példája az akupunktúra.

Ez az energia a meridiánokon keresztül 24 órás ciklusokban járja át az emberi testet és táplálja a szerveket. Bár az energia teljesen soha nem fogy ki egyetlen csatornából sem, a nap órájától függően az energiaszintre egyfajta árapály jellemző.

A keleti gyógyítók a betegségeket a chi egyensúly megbomlásának vagy az energia blokkolásának tekintik, és tűszúrással vagy más módszerek segítségével próbálják helyreállítani a harmóniát. A chi irányítása és az a képesség, amellyel extra energiahullámokat  lehet gerjeszteni, lehetővé teszi a harci művészetek mesterei számára, hogy képességeiket túlszárnyaló “mutatványokat” hajtsanak végre.

A harcművészetek számos fajtájában – a magasabb szinteken – szerepelnek olyan gyakorlatok, amelyek a chi áramlásának stimulálását célozzák.

A harcművészetek tanulója a meridiánokon elhelyezkedő 708  pont helyét is megtanulhatja, amelyeken nyomás alkalmazásával fel lehet erősíteni vagy vissza lehet fogni a chi áramlását, hogy ne tudja táplálni a létfontosságú szerveket. Egy ilyen pontra mért ütés eredménye ismét csak egyfajta blokkolás lenne, de ezúttal nem vér, hanem energia hiányában. Eszméletvesztés lépne fel, majd beállna a halál anélkül, hogy bármilyen fizikai nyom maradna, amellyel össze lehetne kötni a halál okát.

Kevés esély

John Painter szerint 1:10 000-hez annak az esélye, hogy egy avatatlan támadó egészen véletlenül sikeresen végrehajt egy halálos dim mak-ütést. Nem elég csupán ismerni az ütés helyét, valamint elkapni a chi-áramlatot vezérlő menetrendben a megfelelő pillanatot, és pontosan bevinni az ütést.

Az elmélet szerint a támadónak megfelelő mennyiségű belső energiát kell termelnie ilyenkor. Úgy kell megállítania az áldozat chi-áramlatát, hogy az ütés pillanatában saját chi-energiájából bizonyos feszültséget kell átvinnie az ujjain keresztül.

Painter szerint ha az átvitt chi erőssége csekély, akkor az áldozat halála két héttel is kitolódhat, egy erős csapás azonban 12-24 óra alatt is végezhet vele. A gyenge, illetve erősségű ütés részleges elzáródást okoz, ami egyre jobban kiteljesedik, ahogy a chi napi keringése során eléri az érintett pontot, majd a meridián hasonlítani kezd egy eldugult vízvezetékre.

A folyamatot csak a kínai gyógyászatot felső fokon ismerő személy fordíthatja meg, például egy gyakorlott akupunktőr. Bár dr. Painter szerint vannak gyógyíthatatlan dim mak-ütések is: ekkor az áldozat csak annyit tehet, hogy intézkedik a temetése felől.

Sok keleti mélyen hisz a halálos érintés létezésében. Lehetséges, hogy egy embert, aki hisz ebben, meg lehet ölni pusztán azzal a sugallattal, hogy az éppen most kapott ütés halálos?

Az áldozat hite a dim mak hatásában erősen közrejátszott abban a különös történetben, amelyről 1976. február 17-én számolt be a brit sajtó. A Királyi Flottának a hampshire-i Marchwoodban horgonyzó Empire Gull nevű hajóján egy 48 éves kínai szakács halálra késelte egyik öregebb honfitársát, aki megütötte őt.

A rendőrségnek tett vallomása szerint a szakács hitt abban, hogy az ütésben több volt fizikai erőnél – szerinte késleltetett halálos ütés volt. A szakács megjegyezte: “Ő halt meg elsőnek, én később fogok meghalni”. Vajon betegsége abból a meggyőződésből fakadt, hogy az ütés halálos volt?

Folytatás:

Dim Mak - Halálos harcművészet 3. rész

Előzmény:

Dim Mak - Halálos harcművészet 1. rész

/rejtelyekszigete.com/

Dim Mak - Halálos harcművészet 2. rész

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!