Szoros volt a Lomacsenko-Linares

Beküldve: 2018-05-15 15:29:31 ; Megtekintés: 148 x

Vasárnap hajnalban a Madison Square Gardenben rendezték az év egyik legjobban várt, és legjobb bokszmérkőzését.

A WBA könnyűsúlyú vb-övért kiírt mérkőzésen a három súlycsoportban világbajnok venezuelai Jorge Linares volt a címvédő, míg a harmadik súlycsoportjában csúcsra törő ukrán Vaszilij Lomacsenko lépett kötelek közé kihívóként. A látványos, fordulatos mérkőzésen a kihívó került először padlóra, éspedig a 6. menetben, míg a párharc a 10. menet második felében Lomacsneko TKO-győzelmével fejeződött be, miután testen le-, illetve kiütötte a bajnokot.

Időközben a New York-i illetékesek nyilvánosságra hozták a pontozás alakulását; ezek alapján, 9 menet után, döntetlenre állt a párharc. A pontozóbíróknál a következően alakult a küzdelem: 85-85, 86-84 (Linares), illetve 84-86 (Lomacsenko).

Érdekesség, hogy a statisztikusok által felkutatott adatok alapján, még soha nem volt olyan profi ökölvívó, aki a 12. mérkőzésén már a 3. súlycsoportban szerezzen világbajnoki címet. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy nem megszokott módon, igen komoly kezdeti lépcsőfokokat hagyott ki profi pályafutása elején Lomacsenko. Ez persze visszaütött a 2. meccsén, amikor a dörzsölt egykori pehelysúlyú világbajnok, Orlando Salido legyőzte...

 

Szoros volt a Lomacsenko-Linares

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!