Feszített labda

Beküldve: 2016-01-22 11:41:27 ; Megtekintés: 1676 x

A feszített labdák és reflexlabdák között az a különbség, hogy más méretűek és alakúak, ill. másabb célt szolgálnak. Az aljánál és tetejénél egy-egy fülön kell gumikötéllel kifeszíteni a padlóhoz és a plafonhoz (ahogy angol neve a „floor to ceiling ball” is mutatja).

Amikor megütik, gyors mozgásba kezd. Rendkívül jó eszköz arra, hogy a használója fejlessze a mozgáskoodinációját, gyorsaságát, pontosságát, ritmusérzékét, reflexét és összpontosítási képességét, hiszen az ütések legkisebb különbségeire is eltérően reagál. A kilengés mértéke a rajta kifejtett erő nagyságától függ. Ezek a mozgások lehetővé teszik a védekezések, az elhajlások és a lábmunkák gyakorlását is.

Elsősorban az ökölvívók használják, de a többi kesztyűs küzdősport is előszeretettel alkalmazza, ezért a legtöbb ilyen teremben megtalálható.

A normál labdaformán kívül kapható még dupla körte alakban, mely még sokoldalúbb lehetőségeket rejt magában, hiszen a fej- és testütések gyakorlására is alkalmas.

Anyaga: általában bőr, vagy műbőr.

Tisztítása: nem igényel gyakori tisztítást. Mosógépben szigorúan tilos mosni! Amennyiben koszos lesz, nedves ruhával lehet letörölni.

Figyelmeztetések:

Tilos sugárzó hőhatásnak, ill. extrém hidegnek vagy melegnek kitenni!

Felhelyezés, áthelyezés, levétel közben fokozottan oda kell figyelni, mert a feszítettségi állapot hirtelen változása balesetveszélyes lehet!

Használat előtt (bizonyos esetekben közben is) meg kell vizsgálni a gumiszalagot, hogy van-e rajta szakadás, vagy más, hasonló jellegű hiba, hogy elkerülhessük az esetleges sérüléseket!

Feszített labda

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!