Boxkesztyű

Beküldve: 2014-11-10 11:42:30 ; Megtekintés: 22681 x

A boxkesztyű a világon az egyik legelterjedtebb edzőfelszerelés, amit a küzdősportokban használnak. Nevéből adódóan természetesen először leginkább ökölvívó mérkőzéseken lehetett felfedezni, de a kézfej és az ellenfél védelmére már az ókori görög olimpiákon is megtaláljuk elődjét. A boxkesztyűknél általában súlymértéket használnak. 1 uncia (oz), 28,35 gramm. A legáltalánosabban használt méret a 10 oz-s, de kínálatunkban akár 20 oz-s boxkesztyűket is lehet találni.

Sportágak, ahol használják:

Többnyire minden boksz végződésű sportág használja, versenyzőtől az egészen amatőrig. (pl: boksz, thai-boksz, kick-boksz, francia boksz stb…)

A boksz és a bokszkesztyű használatát mára olyan küzdősportok is eszköztárukba vették, amiknek tradicionálisan nem tartozott elemei közé. (pl: kung fu. Kyokushinkai, kempo stb…)

Mérete:

A kesztyűknél általában súlymértéket használnak. (Uncia) 1 uncia (oz), 28,35 gramm.

A legelterjedtebb méret a 10 unciás kesztyű, mert ez a súly, amitől még viszonylag könnyen mozog a kéz, de már védelmi funkciója is megfelelő. ( A legtöbb versenyen ezt a méretet használják, de mára az amatőr versenysportokban súlycsoport függő. Értelem szerűen a nagyobb súlyúaknál nehezebb a hölgyeknél viszont nem ritka a 8 unciás méret.)

Általános méretek: 4-6 uncia gyerek méret, 8-10-12-14-16 esetenként 18-20 uncia felnőtt méret.

Anyaga:

Bőr vagy műbőr, amit régebben lószőrrel, ma már szivacs belsővel gyártanak. A szivacs tömés készülhet kézi kialakítással és gépi öntőformával is. Komolyabb igénybevétel esetén (heti három edzés már annak számít, ha elég intenzív) érdemes a bőr borításút használni, hiszen ennek élettartama lényegesen tovább tart, mint a műbőr változaté.

Tisztítás:

A bokszkesztyűt egyszerű módon, nedves ronggyal tisztítjuk. Mosni szigorúan tilos! Elég ha az izzadságot kell kiszárítani a szivacs töméséből...
Tréning után tegyük szellős helyre (pl: erkély, udvar, ablak).
Ne tegyük ki a terméket tartósan, közvetlen napfénynek, illetve erős hőhatásnak (pl: radiátor).

További kérdéseivel is foduljon hozzánk bizalommal márkaboltunkban, telefonon, vagy küldjön e-mail-t.

Boxkesztyű

Kapcsolódó termékek