Birkózó cipő

Beküldve: 2014-11-10 12:53:39 ; Megtekintés: 4039 x

A birkózócipőt minden birkózó alapú sportág szívesen használja. Ez a cipő típus funkciójánál fogva igen masszív, mellesleg némelyik modellje még szemre is tetszetős, így nemcsak a sportolók, de az utca emberei között is meglehetősen népszerű. Régebben többnyire erős bőrből készültek, mára a sok fejlesztésnek köszönhetően egyéb anyagok is belekerültek a jobb fajtákba (pl: gumi, műanyag, gyöngyvászon), ezáltal csökkent a cipők tömege, viszont megnőtt a rugalmassága, stabilitása és élettartama.
A birkózó cipő legfőbb feladata, hogy masszívan tartsa a küzdő fél lábfejét és bokáját, de mégis táguljon annyira, hogy mindezek mellett kényelmes legyen.

Sportágak, ahol használják:
Természetesen elsősorban a birkózásban használják, de erős kiképzése miatt egyre népszerűbb egyéb küzdősportokban is. Pl: Krav-Maga,  Brazilian Jiu Jitsu (submission), Valetudo, MMA ….stb.

Mérete:
A birkózó cipők méretezése valamelyest eltér az utcai cipőkétől. A küzdősportokban használatos lábbeliknek mindenképen pontosan illeszkedniük a lábra, hiszen egy túl nagy vagy túl kicsi cipőben könnyen megsérülhet a lábfej és az izületek. Az általunk forgalmazott adidas cipőknél 2/3 számok vannak a méretek között, pl: 40, 40 2/3, 41 1/3, 42 ….stb.

Formája:
A birkózó cipők egyetlen formai követelménye, hogy ne legyenek magas szárúak, mint mondjuk a boksz cipők, hanem inkább rövid, masszív szárúak, ami jól rögzíti a bokát.

Anyaga:
Mint már fentebb volt említve, a birkózó cipők általában bőr, műanyag, gumi esetleg gyöngyvászon anyagból illetve ezek együttes felhasználásával készülnek.

Tisztítás:
A cipőket egy nedvesebb ruhával áttöröljük, ha a külső felülete piszkos lesz. 
Mosógépben ne mossák. 
Minden edzés után jól szellőztessék ki.

További kérdésekkel forduljon hozzánk bizalommal boltunkban, telefonon vagy küldjön e-mail-t!

Birkózó cipő

Kapcsolódó termékek