A Zsákolókesztyű

Beküldve: 2014-11-24 23:14:16 ; Megtekintés: 1215 x

A zsákolókesztyűt értelem szerűen általában a boxzsák ütlegelésére használják. Igen elterjedt edzőfelszerelés, hiszen számos küzdősport irányzat elengedhetetlen kelléke a boxzsák, így az ehhez használatos kesztyű is. Legfőbb funkciója a boxkesztyű helyettesítése, ezzel meghosszabbíthatjuk esztyűnk élettartamát, mert nem a zsákon verjük szét, ezen kívül mind árában, mind súlyában „könnyebb”, mint fentebb említett nagyobb méretű rokona, így vállunk és pénztárcánk is „egészségesebb” marad. Természetesen elsődleges funkciója kezünk védelme az edzés során.

Sportágak, ahol használják:

Többnyire minden boksz végződésű sportág használja, versenyzőtől az egészen amatőrig. (pl: boksz, thai-boksz, kick-boksz, francia boksz stb…)
Manapság a jobb minőségű zsákolókesztyűket kyokushinkai és Krav-Maga gyakorlók előszeretettel használják a küzdelmi gyakorlatokhoz (többnyire egymás testét csépelik vele).
Fejre ütni nem javallott zsákolókesztyűben, mert a kesztyű vékony és nem igazán tesz jót az agynak!
Fitnesz termekben is gyakran találkozhatunk ezzel a termékkel, hiszen a zsákolás remek mozgásforma a kondíció karbantartására és ehhez nélkülözhetetlen.

Mérete:

A zsákolókesztyűket többnyire úgy méretezik, mint a ruhákat. A kézfej méretétől függően xs-től az xxl-ig minden méret megtalálható. (A rend kedvéért: xs-s-m-l-xl-xxl méretezések léteznek)

Formája:

A kesztyű formájára nincs szabvány, így e tekintetben igen széles a skála. Van, ami bokszkesztyűre hasonlít, van ami egy vastagabb síkesztyűre, van az ujjaknál nyitott és zárt végű, szóval a forma abszolút gyártó és a kiválasztás pedig ízlés függő.

Anyaga:

Csak úgy, mint „bátyjánál” a boxkesztyűnél, lehet bőr vagy műbőr. Természetesen ennél is érdemes a bőr borításút használni, hiszen ennek időtartama lényegesen tovább tart, mint a műbőr változaté.

Tisztítás:

A zsákolókesztyűt is egészen egyszerű módon tisztítjuk.

Tréning után valami szellős helyre tesszük. (pl: erkély, udvar, ablak, háztető, vagy egyszerűen csak dobáljuk a levegőbe…….☺☺).

Kimosni szigorúan tilos! Külsőleg nedves ronggyal tisztíthatjuk.

Ne tegyük ki a terméket tartósan, közvetlen napfénynek, illetve erős hőhatásnak (pl: radiátor).

További kérdésekkel forduljon hozzánk bizalommal boltunkban, telefonon vagy küldjön e-mail-t!

A Zsákolókesztyű

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!