Ugrálókötelek

Beküldve: 2016-02-02 10:05:09 ; Megtekintés: 1008 x

Az ugrálókötél egy nagy népszerűségnek örvendő eszköz, melyet otthoni, szabadtéri és edzőtermi körülmények között egyaránt használhatunk. Korábban elsősorban a gyerekek játszottak vele, de az elmúlt évtizedekben egyre több edzésformában előkerül kiegészítésként, mert remek ritmikus aerob edzést biztosít, ezáltal karban tartja a szív- és érrendszert, fejleszti az állóképességet, egyensúlyérzéket, mozgáskoordinációt és a teljes testet megmozgatja. Egyik előnye a futással szemben, hogy kevésbé terheli az ízületeket (főleg a térdet és bokát), mert nem a sarokra, hanem a talp elülső részére érkezünk. Kis helyigényű, valamint nincs időhöz és időjáráshoz kötve.

Olyannyira közkedvelt lett, hogy külön sportággá vált, léteznek mind egyéni, mind csoportos versenyek. Alapvetően két típusát különböztetjük meg: gyorsasági számok, ahol azt számolják, hogy meghatározott idő alatt (vagy első hibáig) hányszor lépi át a versenyző jobb lába a kötelet és a szabadon választott gyakorlatok, ahol adott idő alatt összefüggő gyakorlatot kell bemutatni az erre kijelölt helyen.

Mérete és anyaga szempontjából is széles a választék, változatos átmérővel és hosszal léteznek, valamint a hagyományos, kenderből készült köteleken kívül (amit kifejezetten sportolási célra ritkán használnak) kapható műanyag, gumi, acélsodronyos változat is. Mindenki megtalálhatja tehát a számára legmegfelelőbbet.

Ugrálókötelek

Videos


Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!