Szenzáció: Szellő Imre ott lehet az új WBSS tornán!

Beküldve: 2018-08-28 01:06:42 ; Megtekintés: 242 x

A nemrég bejelentett World Boxing Super Series (WBSS) sorozat második évadában megrendezésre kerülő cirkálósúlyú tornán helyet kaphat a Felix Promotion International klasszisa, Szellő Imre (21 győzelem, 0 vereség) is.

Mint az ismert, az első évadban már rendeztek ebben a súlyban tornát, melynek végén az ukrán sztár, Oleksandr Usyk (15 győzelem, 0 vereség) WBO/WBA/WBC/IBF világbajnokként, és az „Ali Trófea” megszerzésével zárta a sorozatot.

Az elmúlt héten a WBSS mögött álló vállalkozás, a Comosa AG részéről Kalle Sauerland promóter bejelentette, hogy az év végén rajtoló második évadban – harmatsúly és kisváltósúly mellett – cirkálósúlyban újra összemérik erejüket a súlycsoport klasszisai. A német üzletember még nem ismertette a „rajtlistát”, s csak annyit mondott, hogy lesznek olyanok, akik már ott voltak az első sorozatban, továbbá igyekeznek újabb országokat bevonni a WBSS vérkeringésébe.

A nyolc induló között ott lehet Magyarország legmagasabban rangsorolt profi öklözője, a számítógépes ranglistán 22., a WBO-nál, az IBF-nél és a WBC-nél egyaránt TOP15-ben található Szellő Imre.

A Felix Promotion International ceglédi versenyzője ráadásul abszolút nem ismeretlen a WBSS szervezőinek, hiszen a július 21-i moszkvai Usyk-Gassiev döntő előtt már felkérték arra, hogy ha valami miatt az ukrán sztár nem tud kötelek közé lépni, akkor kihívóként ugorjon be az akkor még WBA/IBF világbajnok Murat Gassiev ellen.

Természetesen sok múlhat majd Rácz Félix (Felix Promotion) és Kalle Sauerland (Comosa AG) tárgyalásain, ám aligha kérdéses, hogy Bertók Róbert tanítványának ma már lehetőséget kell adni a legjobbakat felsorakoztató sorozatban.

A WBSS második cirkálósúlyú tornájának tétje az újabb „Ali Trófea” lesz, de mivel egyre több hír jelenik meg arról, hogy Oleksandr Usyk fellép nehézsúlyba, és ezzel egy időben lemond az összes világbajnoki címéről, a sorozat győztese valószínűleg ismét több vb-övvel gazdagodhat.

Szenzáció: Szellő Imre ott lehet az új WBSS tornán!

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!