Laszák vs. Benedek ütközet a WAKO Pro magyar bajnoki címért a K-1-en

Beküldve: 2012-05-07 21:22:41 ; Megtekintés: 1047 x

A „Vörös Skorpió”, a fehérorosz Alexei Ignashov nevével fémjelzett, május 12-én megrendezésre kerülő nemzetközi küzdősportgálán több rangos mérkőzésre is sor kerül: a Papp László Sportarénában a full-contact válogatott két kitűnősége, Benedek Zsolt és Laszák Zoltán a WAKO profi magyar bajnoki címéért küzd meg a 72,5 kilogrammos súlycsoportban.

A két fighter jól ismeri egymást, a full-contact szakágban többször összemérték erejüket. Csatáik mindig kiegyensúlyozott küzdelmeket, komoly izgalmakat hoznak, a bírák csak nehezen tudnak dönteni a győztes személyéről. Benedek valamivel több rutinnal rendelkezik, ám Laszák szépen fejlődik, a Papp László Sportarénában megvívandó mérkőzésük eredménye megjósolhatatlan, a pillanatnyi forma dönthet. A tét sem lesz kicsi, a WAKO profi magyar bajnoki övéért csapnak össze a srácok, elszántságukat fokozhatja, hogy derbijüket a televíziós közvetítésnek köszönhetően több százezren látják majd.

Laszák Zoltán az egyik leggyorsabban fejlődő magyar full-contact versenyző, a tököli harcos fiatal kora ellenére nagyon „egyben van”, nem idegen számára a nyíltsisakos küzdelem, többek között ezért is kedveli a közönség.

- Örülök a lehetőségnek, kihívás számomra a Benedek Zsolt elleni mérkőzés, természetes, hogy elvállaltam – jelentette ki a tököli fighter, aki nem csak hazai szinten szeretne a legjobb lenni, a nemzetközi porondon is nagy terveket dédelget. – Lehet, Zsolt mellett szól a rutin, de úgy vélem, jó a kondícióm, igyekszem majd folyamatos nyomás alatt tartani.

Eddig full-contactban mérték össze tudásukat a fiúk, a Papp László Sportarénában első alkalommal ütköznek K-1 szabályrendszerben.

- Tavaly kezdtem el a K-1-et, idén is vívtam meccseket, úgy érzem, jól megy, fekszik a stílus – fogalmazott Laszák, aki arra kérdésre, hogy jövőre bekapcsolódna-e a Fight Code Dragons világbajnoki kvalifikációs küzdelmekbe, a következőképpen válaszolt: – Természetesen figyelemmel követem a Fight Code eseményeit, nagyon örülnék, ha bekerülhetnék a sorozat körforgásába. Most az első számú célom a szentpétervári World Combat-en való minél jobb eredmény elérése. De nyitott vagyok a K-1-es megkeresésekre, persze, előtte szeretnék győzni a Papp László Sportarénában, mert ettől is függhet, milyen irányt vesz a karrierem.


Benedek Zsolt számára nem ismeretlen a legrangosabb magyarországi küzdősportgálák légköre, augusztusban a debreceni Főnix csarnokban lépett ringbe, a WAKO Pro 71 kilogrammos címéért Balogh Szabolcsot győzte le. Címvédőként érkezik a Papp László Budapest Sportarénába.

- Én is örülök a lehetőségnek, biztos vagyok benne, nagyon kemény csatát vívunk május 12-én – mondta Benedek Zsolt. – Zoli nagyon jó versenyző, egyre szorosabbak a meccsekeink, kiélezett a küzdelem kettőnk között.

Benedek úgy véli, nem sokat változtat az esélyeken, hogy milyen stílusban csapnak össze, egy biztos, nagy hirig lesz K-1 szabályrendszerben is.

- Igaz, volt egy-két K-1 meccsem, de közel sem annyi, ami elég lenne a komoly rutinhoz ebben a stílusban – utalt ez irányú tapasztalataira Benedek. – Úgy tudom, ellenfelemnek sem volt eddig túl sok K-1 bunyója, szóval e tekintetben egyikünk sincs előnyben. Abban szinte biztos vagyok, hogy hanyagolni fogjuk a combot, térdet, szerintem a full-technikák dominálnak majd. A forgatókönyv valószínűleg ugyanaz lesz, mint eddig, odaállunk egymással szembe, kivárjuk a legjobb pillanatot, aztán ha eljött, indulunk. Természetesen én is szívesen bevállalnám a Fight Code részvételt, a sorozatot a világ rengeteg országában közvetítik. Ha ott jól szerepel az ember, szinte garantált a meghívás rangos külföldi gálákra. Nem jelentene gondot rákészülni, olyan kihívás lenne számomra, amit szívesen vállalnék. De először sikeresen legyek túl a Zoli elleni meccsen, aztán majd meglátjuk…


Fight card

Profi boksz
Nehézsúly: Bogdán Zsolt vs szervezés alatt
55 kg: Bedák Pál vs szervezés alatt

K-1 WAKO profi magyar bajnoki címmeccs
72,5kg: Laszák Zoltán (Tököl) vs Benedek Zsolt (Békéscsaba)

K-1 WPKC nemzetközi bajnoki címért
90kg: Török Imre (Magyarország) vs Haris Gredelj (Bosznia-Hercegovina)

MMA super fight
85kg: Felföldi Szabolcs (Magyarország) vs Andrei Daniel (Románia)
85kg: Sárközi Róbert (Magyarország) vs Nenad Santic (Horvátország)

Fight Code nemzetközi címmeccs
65kg: Birics Tamás (Re-Gym) vs Görbics Gábor (Titán SE)

Fight Code K-1 MAX (72,5 kg) világbajnoki kvalifikációs mérkőzések:
Szűcs Barna Magyarország) vs Jérémy Sportouch (Franciaország)
Wallid Haddad (Tunézia) vs Edgard Nzunga (Belgium)
Balogh Norbert (Magyarország) vs Marco Re (Olaszország)
Abderahmane Ait Said (Hollandia) vs Victor Zaman (Horvátország)

K-1 super fight
Aliyilmaz Cenic (Törökország) vs Alexei Ignashov (Fehéroroszország)

Kapunyitás: 18 óra
Kezdés: 18:30 óra

Jegyek kaphatók a Broadway Jegyirodánál (www.broadwayjegyiroda.hu) és a helyszínen.
Jegyárak: 1 990.-, 4 990.-, 7 990.-, 12 990.- Ft


Kapcsolódó termékek