A fiatal Tornádó vajon elsöpri az öreg Skorpiót?

Beküldve: 2012-05-10 21:06:27 ; Megtekintés: 1152 x

A Papp László Sportarénában május 12-én visszatérésre készülő fehérorosz K-1-klasszisnak, Alexei Ignashovnak fel kell kötnie a gatyát, ellenfele, a török Aliyilmaz Cenik győzni érkezik Budapestre. A Tornádó művésznéven futó Cenik a védjegyének számító hátraszaltót is bemutatná a közönségnek a Vörös Skorpió elleni bunyó után, ehhez „mindössze” felül kell kerekednie a beloruszon.

A török Aliyilmaz Cenik nem mindennapi figura, annyi szent! A kick- és thai-boksz múlttal rendelkező 25 éves fighter olyan akrobatikus képességekkel bír, mint senki más a K-1 menői között. A Tornádó gond nélkül bemutat talajon több tornászelemet, de nem idegen tőle a yamakasik világa, ha nekiszalad a falnak, minimum egy szaltóval keveredik le onnan. Szép teljesítmény, mondhatnánk, ám Cenik piszokul tud küzdeni is. Gyermekkora óta szívja magába a harcművészetek tudományát, két méter magasságban bemutatott forgórúgásai, látványos ütéskombinációi már ifjúkorában meghozták számára az elismerést. Trénerei azóta „rápakoltak” jó néhány kiló izmot, mázsa felett jár a fiú, a holland Siam Gymben felvértezték a harchoz szükséges tudománnyal. A villámgyors török pedig egyre rangosabb sorozatokban mutatja meg tudását, helyet kapott a SuperKombat World GP-n, a United Glory World Series döntőjében, ütközött a román Ciobanuval, az azeri Samedovval. A szakértők szerint csak idő kérdése, mikor válik klasszis a nehézsúlyban fiatalnak számító Cenikből.

De mire megy a K-1 egyik közönségkedvencével, a váratlan húzásokra képes Ignashovval? Nem lesz túl nagy falat számára a „Vörös Skorpió”?

- Tisztelem Ignashovot, jól meggondoltam, mielőtt elvállaltam a vele való csatát. Megvan a taktikám ellene, de ez attól is függ, hogy ő milyen stílusban küzd majd, én felkészültem mindenre. Számomra ő a legnagyobb harcos, megtiszteltetés lesz vele küzdeni – adta meg a respektet a fehérorosznak Cenik, ám amikor világhírű honfitársáról, Gokhan Sakiról kérdeztük, már nem volt ilyen visszafogott, komoly önbizalomról tanúskodó válasz érkezett: – Saki stílusa teljesen más, mint az enyém, jelenleg úgy érzem, én vagyok a jobb kettőnk közül. Komoly távlati terveim vannak, a világ első számú harcosa akarok lenni!


Fight card

Profi boksz
Nehézsúly: Bogdán Zsolt vs szervezés alatt
55 kg: Bedák Pál vs szervezés alatt

K-1 WAKO profi magyar bajnoki címmeccs
72,5kg: Laszák Zoltán (Tököl) vs Benedek Zsolt (Békéscsaba)

K-1 WPKC nemzetközi bajnoki címmérkőzés
90kg: Török Imre (Magyarország) vs Haris Gredelj (Bosznia-Hercegovina)

MMA super fight
85kg: Felföldi Szabolcs (Magyarország) vs Andrei Daniel (Románia)
85kg: Sárközi Róbert (Magyarország) vs Nenad Santic (Horvátország)

Fight Code nemzetközi címmeccs
65kg: Birics Tamás (Re-Gym) vs Görbics Gábor (Titán SE)

Fight Code K-1 MAX (72,5 kg) világbajnoki kvalifikációs mérkőzések:
Szűcs Barna Magyarország) vs Jérémy Sportouch (Franciaország)
Wallid Haddad (Tunézia) vs Edgard Nzunga (Belgium)
Balogh Norbert (Magyarország) vs Marco Re (Olaszország)
Abderahmane Ait Said (Hollandia) vs Victor Zaman (Horvátország)

K-1 super fight
Aliyilmaz Cenik (Törökország) vs Alexei Ignashov (Fehéroroszország)

Kapunyitás: 18 óra
Kezdés: 18:30 óra

Jegyek kaphatók a Broadway Jegyirodánál (www.broadwayjegyiroda.hu) és a helyszínen.
Jegyárak:1 990.-, 4 990.-, 7 990.-, 12 990.- Ft


Kapcsolódó termékek