Együtt a siker útján: Paulovics Máté az Everlast Energy csapatában

Beküldve: 2012-06-12 20:11:17 ; Megtekintés: 1456 x

Paulovics Máté a Re-Gym Muaythai Club 24 éves nehézsúlyú reménysége Magyarországon egyedülálló sikertörténet útjára léphetett, hiszen az Everlast Energy KFT egyéni támogatói szerződést kötött vele.

Nem mindennapi eseményre került sor a Rehák György fémjelezte Re-Gym Muaythai Club társalgójában Június 8.-án koradélután. Míg az edzőteremben a szokásos munka folyt, addig pár méterrel arrébb Paulovics Máté és Csákányos Zsolt az Everlast Energy KFT ügyvezető igazgatója közt hosszútávú megállapodás kötetett, hogy a jövőben a nagy múltú sportszergyártó cég energia itallal foglakozó divíziója ezentúl a fiatal magyar tehetség mögé áll. Az esemény nemcsak azért kiemelkedő, mert hazánkban igen ritka, hogy egy cég bármilyen formában szponzoráljon egy ifjú tehetséget, de talán most fordul elő először, hogy egy patinás márkanév keresi meg a versenyzőt és nem a harcos kilincsel támogatásért.

Ennek fényében a "miértekről", jelenről, jövőről faggattuk az esemény főszereplőit Csákányos Zsoltot, Paulovics Mátét és természetesen edzőjét a WAKO K-1 és IFMA szövetségi kapitány Rehák Györgyöt.

Egyből adódik a kérdés, miért pont a thai-box és miért pont Paulovics Máté?
Cs.Zs.: - Mert jó viszonyt ápolunk Rehák Györggyel és a Re-Gym-mel. Az Everlast Energy ital egy magyar kezdeményezés, két éve vagyunk a piacon és folyamatosan bővülünk. Jelen vagyunk már Magyarországon, Oroszországban, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában és nemsokára a német piacon is megjelenünk, így olyan tehetséges, életvidám, karakteres versenyzőt kerestünk, aki szintén fiatal, mint mi, és ambíciói megegyeznek cégünk elvárásaival. Én úgy látom Máté minden szempontból megfelel az elvárásoknak. Úgy gondolom az Everlast Energy és Máté együtt fogja meghódítani a nemzetközi piacot.

Mik konkrétan az elvárások Mátéval szemben?
Cs. Zs.: - Ez egy egyéni és egyedi támogatói szerződés, amit Mátéval kötöttünk, Ő az első Magyarországon akivel ezt megtettük. Itt nincs effektív eredménykényszer rajta, de természetesen szeretnénk, ha jól szerepelne a versenyeken. Mi elsősorban karaktert kerestünk, aki eladható hazánkban és az európai piacon, mert a tehetsége és ambíciója mellett van egyénisége, amire akár egy egész brandet lehet építeni. Mivel abszolút magyar cég vagyunk, elsőként mindenképpen szerettünk volna magyar arcot támogatni.

Kik az Everlast Energy célcsoportja, ha a támogatandók személyét vesszük alapul?
CS.Zs.: - Elsősorban a küzdősportok világát és a fiatal tehetségeket részesítjük előnyben, hiszen az Everlast márkanév ezen a területen igazi garancia a minőségre, így főleg a thai-box, kick-box és az ökölvívás területén tartjuk nyitva szemünket.


Természetesen Máté edzőjét a Re-Gym vezetőjét Rehák Györgyöt is megkérdeztük az együttműködés lényegéről.
R.Gy.: - Nagy dolognak tartom ezt a szerződést, nagyon örülök neki, hiszen Máté tehetséges harcos, aki előtt nagy jövő állhat és egy ilyen együttműködés plusz motivációt jelent, nemcsak a versenyző, hanem a klub egészére nézve is.

Milyen eredményei vannak Máténak eddigi pályafutása során?
R.Gy.: - Először is tudni kell, hogy Máté nehézsúlyú versenyző, tehát a +91 kg az Ő súlycsoportja. A Magyar Kick-Box Szövetség égisze alatt zajló K-1 szabályrendszerben van már amatőr magyar bajnoki címe, ezüst és bronzérme, de fiatal kora ellenére vívott már számos profi mérkőzést is, és többször részt vett hollandiai edzőtáborokban, ami nagyban segíti egy versenyző fejlődését.

Van-e valami lényeges momentum, amit kiemelnél a szerződéssel kapcsolatban?
R.Gy.: - Igen, nagyon fontos pontnak tartom, hogy nem a klub vagy a versenyző próbált szponzort keresni magának, hanem az Everlast Energy találta meg Mátét, ami szerintem példaértékű lehet a magyar küzdősport jelenlegi helyzetében. Ez is azt mutatja, hogy vannak értékek a magyar küzdősportban, amit lehet, érdemes támogatni. Sajnos a magyar versenyzők híján vannak ilyenfajta lehetőségeknek, de most ezzel talán elindul valami példaértékű, ami jövedelmező lehet mind a sportoló, mind pedig a támogató cég szemszögéből.


Végezetül magát a versenyzőt kérdeztük, a támogatásról, edzésmunkájáról és jövőbeni terveivel kapcsolatban.
Mit remélsz a közös együttműködéstől az Everlast Energy-vel?
P.M.: - Ahogy az ügyvezető Úr is fogalmazott, elsősorban közös fejlődést. Nagyon hálás vagyok ezért a nem mindennapi lehetőségért és szeretnék méltó lenni az Everlast márkanév képviseléséhez.

Ez konkrétan mit jelent?
P.M.: - Természetesen a jövőben gőzerővel készülök és szeretnék minél több nemzetközi és hazai versenyen szerepelni és ezeken a lehető legjobb eredményeket elérni. Egy ilyen megállapodás után bizonyítanom kell, hogy a támogatóm a megfelelő embert választotta az együttműködésre.

Mennyit tréningezel egy héten?
P.M.: - Heti hat alkalommal edzek a Re-Gym-ben, így próbálok felkészülni a megmérettetésekre. Bár ez a támogatás nagyon nagy segítség nekem, de azért tudni kell, hogy az edzések mellett azért van civil munkám is.

Van kedvenc stílusod, esetleg példaképed?
P.M.: - Leginkább a K-1 szabályrendszer áll hozzám a legközelebb, ebben érzem magam a legfelkészültebbnek, de azért a térd és könyök technikákat is rendszeresen gyakorlom. Ebből adódóan a holland stílust kedvelem, így több versenyző stílusát is szeretem. Badr Hari, Gokhan Saki stílusa nagyon bejön, de az igazi példaképeim Karacs Attila és a mesterem Rehák György.


Kapcsolódó termékek