Budapesten tartották a Magyar Kick-box Szakszövetség évzáró közgyűlését

Beküldve: 2013-01-14 20:50:25 ; Megtekintés: 982 x

Budapesten került megrendezésre a Magyar Kick-box Szakszövetség éves közgyűlése, amely a 2012 évet zárta le és előkészítette az új, 2013-as versenyidényt.

Dr.Leyrer Richárd, a szövetség elnöke, a WAKO világszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke köszöntötte a résztvevőket, megállapítva a közgyűlés határozat képességét, majd a szövetségi edzők beszámolója következett. Katona Attila (full-contact), Rehák György (K-1, low-kick), Zrínyi Miklós (Light-contact,Kick-light) és a távol lévő Király István helyett Jároszievicz Krisztián (pont-fighting) elemezte a felnőtt Európa-bajnokságok felkészülését és a versenyeket, új formában, kivetítős prezentáció segítségével. Rehák György egyben, mint az IFMA képviselője a muay-thai világbajnokságról is beszélt. Mint már annyi éven keresztül, a magyar kick-box sport ismét eredményes évet zárt. Számos Európa-bajnoki cím született, és hat versenyző harcolta ki a részvétel jogát a 2013 évi szentpétervári Harcművész Világjátékokra.

Szóba került a pozsonyi utánpótlás világbajnokság eredményessége is, ahol az utánpótlás a magyar kick-box sport hagyományaihoz megfelelően szerepelt. Galambos Péter alelnök, a Bírói Bizottság elnöke a hazai és nemzetközi bíráskodásról és a kisebb szabályértelmezési változásokról számolt be. Ezután dr.Leyrer Richárd a számok nyelvére fordítva ismertette a pénzügyi mérleget. A 2012 év beszámolóját a közgyűlés egyhangúlag fogadta el. Dr. Leyrer Richárd ezután kitekintést adott a nemzetközi sportélet és sportdiplomácia eseményeiről is, meghatározva a jövő feladatait.

A közgyűlés tagjai meghallgatták a kick-box szövetség keretében működő Magyar MMA Szövetség alelnökét, Felföldi Szabolcsot. A népszerű „Hegylakó” nem csak a szövetségi munkáról és a szervezeti életről beszélt, hanem felvetette közös versenyek megrendezésének lehetőségét is.

A közgyűlés a napirendnek megfelelően egyéb fontos témákat is tárgyalt. Öttagú bizottság alakult az Átigazolási Szabályzat áttekintésére. Szintén bizottság végzi majd az Etikai Kódex megfogalmazását is. Hosszas egyeztetés után került sor a hazai versenynaptár elkészítésére. Az év legfontosabb hazai eseménye a különböző gálák mellett a májusi szegedi Világkupa lesz, amely Európa legnagyobb és legszínvonalasabb ringes versenyévé „nőtte ki” magát.

A Magyar Kick-box Szakszövetség tehát egy energikus közgyűléssel nyitotta meg a 2013 évi idényt, amely remélhetőleg ugyanolyan eredményes lesz, mint a megelőző években!


Kapcsolódó termékek