Harcművészet Békéscsabán a Főtéren

Beküldve: 2018-08-08 11:05:21 ; Megtekintés: 388 x

Ahogyan ez megszokott, Békéscsabán a Szent István téren folytatódott a sporthétfő rendezvényeinek sorozata. Mint ismeretes, nyáron hétfőként a város sportegyesületei nyilvános edzéseket tartanak, amelyen bemutatkoznak és az érdeklődők ki is próbálhatják az edzések egy részét. Legutóbb két csapat képviselte a város és Békés megye harcművészetét.

A Viharsarok BUDO SE tagjai Berek József III.DAN vezetésével nem csak az aikido-val, hanem az ahhoz kapcsolódó bothasználattal, késed támadás elleni védekezéssel, önvédelmi technikákkal is megismertették a nézőket. Utánuk az egyesület capoerásai tartottak bemutatónak is beillő látványos edzést. A brazil harcművészethez kapcsolódó zenét is Ők szolgáltatták, vidám hangulatot teremtve a téren.
A másik fellépő, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület öt küzdősport szakosztállyal rendelkezik. Közülük most az All-Style Karate és Kic-box Szakosztály keretében működő Seibukan Goshinkai karate csoport tartott majd kétórás edzést Shihan Gregor László VII.DAN vezetésével. Rúgástechnikák,keményítés, ütő-rúgó pajzshasználat, rövid bothasználat, kick-box kombinációk, kick-light és puszta kezes knock-down küzdelmek- a melegben igen csak megizzadtak a résztvevők. Természetesen az önvédelem is fontos szerepet kapott, hiszen a goshinkai karate-do nem egy irányzat, hanem a karate önvédelem centrikus értelmezése.
Mind a két klub kitett magáért és remélhetőleg ez több érdeklődőt, új tagokat vonz majd a harcművész edzésekre. Mert ezeknek a hétfőknek ez az igazi célja!

 

Harcművészet Békéscsabán a Főtéren

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!