Kick-boksz ruha

Beküldve: 2016-01-21 11:09:18 ; Megtekintés: 1557 x

Ez a küzdősport az 1970-es évek környékén alakult ki, első elnevezése a sportkarate volt, később all-style sportkarate, végül a kick-box név vált egységesen elfogadottá.  Először az Egyesült Államokban nyert teret, később Európában is egyre népszerűvé vált.

Az alapítók fő célja az volt, hogy a box technikákat továbbfejlesszék és ötvözzék az ütéseket és rúgásokat egyaránt alkalmazó távol-keleti harcművészetekkel, mint pl. a karatéval (Japán), kung-fuval (Kína), taekwondoval (Korea) és a muay thai-jal (Thaiföld). Így született meg az egyértelműen verseny-centrikus küzdősport, a kick-box. A versenyeken sportolók megküzdhetnek egymással, továbbá formagyakorlat és aerokickboxing versenyszámokban is versenyezhetnek. A nők és férfiak mezőnyét megkülönböztetik.

A ruházatnak meg kell felelnie a sportági sajátosságoknak. A nagy mobilitást igénylő mozdulatok (pl. magas rúgások) miatt olyan öltözékre van szükség, ami nem akadályozza a kivitelezést. A nadrágok jellemzően nagy tűrőképességűek, pamut és/vagy poliészter anyagúak. A webáruházban forgalmazott nadrágok kifejezetten a kick-boxhoz lettek tervezve, bőszárú, 100% poliészter anyagúak, aminek előnye, hogy ultrakönnyűek (könnyebb, mint a pamut), jó szellőzésűek, és nagy strapabírásúak.

Tisztítás:

Alacsony hőfokon, mosható (maximum 40 ˚C-on).

Kizárólag finom mosószerrel tisztítható, tilos szárítógépbe tenni.

Közepes hőfokon vasalható.

Tilos a klórtartalmú fehérítő használata.

 

Kick-boksz ruha

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!