„Fury csak egy fing a szélben”

Beküldve: 2018-04-17 00:38:42 ; Megtekintés: 302 x

Talán szimplán csak savanyú a szőlő a korábbi nehézsúlyú világbajnoknak, az ukrán Vlagyimir Klicskónak?

Adott egy korábbi világbajnok, akit az utolsó két meccsén egyaránt legyőztek, ráadásul eléggé egyértelműen. Szinte természetes, hogy előbb vagy utóbb megkérdezik tőle, hogy vajon melyik legyőzője a jobb bunyós. Így járt Vlagyimir Klicsko is, akit egy lehetséges Tyson Fury – Anthony Joshua esélyeiről kérdeztek.

Kezeket le, Joshua nyer. Ő komplett ökölvívó lesz” - fogalmazott Klicsko. „Technikailag, mérete, súlya, ereje mind megvan. És remek tanuló. A másik fickó olyan, mint fing a szélben. Ott van, de gyorsan eltűnik. Az ökölvívás történetéből sok ilyen példát lehet találni hasonló fickókról. Egy ideig sikeresek lehetnek, de nem elég fegyelmezettek ahhoz, hogy hosszú távon a csúcson maradhassanak.”

Mint ismert, 2015-ben Tyson Fury úgy verte 12 menetben a saját közönsége előtt (Németország) az akkor még WBO/IBF/WBA világbajnok ukránt, hogy valójában bohócot csinált belőle, s egy pillanatig sem volt Klicskónak esélye a sikerre. Ráadásul Fury a maga stílusában már a meccs előtt is folyamatosan, verbálisan presszionálta, majd a meccs délelőttjén csalási kísérleten (?) kapta az ukrán menedzsmentjét, hiszen először bevallottan szabálytalanra építették meg a ringet – ezzel egyértleműen Klicsko esélyeit próbálták kimaxolni.

A jelenlegi WBO/IBF/WBA világbajnok Joshua tavaly kiütéssel verte Vlagyimirt, de a 6. menetben még volt esélye a sikerre, hiszen a brit ökölvívó padlón volt, amit Klicsko nem tudott/akart kihasználni – adott időt Joshuának a regenerálódásra. Joshua végül a 11. menetben TKO-val nyert. Az angliai párharc felvezetése végig sportszerű volt, a két harcos „hatalmas tisztelettel beszélt a másikról”.

 

„Fury csak egy fing a szélben”

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!