Harcművész Demonstrációs Nap Kondoroson

Beküldve: 2018-09-06 17:58:01 ; Megtekintés: 226 x

A már hagyományossá vált időben, szeptember első hétvégéjén rendezte meg a Kondorosi Kick-Box Egyesület és a Békés Megyei Harcművész Szövetség szakmai napját a Demonstrációs napot.

Annak idején Kovács Lajos kyokushin karate mester azért javasolta a megyei szövetségnek ezt a programot, hogy erősítse az összefogást, a barátságot a klubot, harcművészek és irányzatok között. Szeghalom-Várhely, Battonya, Doboz-Szanazug után az utóbbi években Kondoros ad otthont a különleges eseménynek. Békés megyéből 9 klub – Kondorosi Kick-boksz SE, Békéscsabai Lakótelepi SE goshinkai karate, Békés megyei Közelharc Egyesület (wing-Tzun), Okányi Kick-box Klub, Békéscsabai Lakótelepi SE Aikido Szakosztály, Contact SE Orosháza, Corvin ITF Taekwon-do Egyesület Magyarbánhegyes, Dragon Taekwon-do Kétegyháza, Fuji Team MMA, - valamint Hajdú-Bihar megyéből a Rácz Kick-boxing Team 72 harcművésze vett részt az irányzatok közötti sportbarátságot erősítő rendezvényen. Ribárszki Péter polgármester megnyitó beszédében kiemelte a példás összefogást, amivel ez a rendezvény már Kondoroson hatodik alkalommal ilyen nagy érdeklődés mellett szerveződik. Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés Megyei harcművész Szövetség elnöke példaértékűnek jellemezte azt, ahogyan Kondoros önkormányzata és városa évek óta támogatja a különböző versenyeket, eseményeket, a helyi klubot.

Puravecz Péter III.Dan vezetésével egy átfogó bemelegítéssel kezdődött a napi program, majdLitauszki László III. Dan tartotta az első edzést, ami a kick-box egyik szabályrendszeréről a pointfighting - ról szólt. A pörgető, kesztyűs edzés alaposan megizzasztotta a résztvevőket. Utána Balázs Sándor II. Dan Aikido edzése következett, mely egy merőben más filozófián alapuló önvédelmi és harcművész rendszer, mint a kick-box. Nagy László IV Danos taekwon-do mester most egy MMA edzést tartott, amely igen sok földharcot tartalmazott, hiszen a mesternek ebben az irányzatban is vannak tanítványai. Évek óta visszatérő oktató Lévai Péter 5. mesterfokozatú kung-fu mester, s most sem maradt el a siker és a taps.

A napot Gregor László VII. Dan goshinkai karate mester önvédelmi edzése zárta, amely végén 500 karate technikát hajtottak végre a harcosok – belekóstolva a nagysikerű Karate Maraton kihívásába.

A nyilvános edzésekkel egy időben a Kondorosi Csárda melletti díszburkolaton felállított tatamin a rendezvénnyel párhuzamosan a szeptemberi kadet és Junior Kick-box Világbajnokságra készülő válogatott versenyzők edzőmérkőzéseket vívtak egymással. A napot emléklapok és agyag emlékplakettek átadása zárta. Utána a részt vevők jelentős része a Kondorosi Csárdában ízletes ebéddel, beszélgetéssel fejezte be a demonstrációs Napot. Sikerét látva – biztosan nem az utolsót!

Köszönjük Kondoros Önkormányzatának és a Kondorosi Csárdának a támogatást!

Harcművész Demonstrációs Nap Kondoroson

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!