Durván kiütötték Kovaljovot

Beküldve: 2018-08-05 22:21:51 ; Megtekintés: 240 x

Elvesztette világbajnoki címét a világhírű orosz félnehézsúlyú ökölvívó.

Vasárnap hajnalban Atlantic Cityben rendezték azt a profi boksz gálát, melynek főmérkőzésén a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, az orosz Szergej Kovaljov (32 győzelem, 3 vereség, 1 döntetlen) a Kanadában élő veretlen kolumbiai Eleider Alvarez ellen tette kockára trónját. 

Az már előzetesen is egyértelmű volt, hogy veszélyes a kolumbiai kihívó, s erről Kovajov is többször említést tett; az orosz szerint nem volt véletlen, hogy többszöri próbálkozás, és a kanadai rajongók kifejezett óhajával ellentétben (tavaly Lucian Butét és Jean Pascal-t is legyőzte) nem jött össze Alvareznek a WBC világbajnok Adonis Stevenson elleni küzdelem.

Alvarez ugyan az első 6 menetben nem volt jobb az orosz öklözőnél, aki egyértelműen vezetett a pontozólapokon (58-56, 59-55, 59-55), ám a következő nem egész három percet valószínűleg örök életében megemlegeti Kovaljov. Alvarez ugyanis előbb egy kemény jobbossal padlóra küldte, majd a számolást követően egy kombinációval ismét. Ámikor Alvarez a második „matek” után a hármas kombinációjával újból padlóztatta az oroszt, a ringbíró beszüntette a párharcot (TKO). 
Ezzel a sikerrel a 34 éves egykori pekingi olimpikon Eleider Alvarez (24 győzelem, 0 vereség)megszerezte profi pályafutása első világbajnoki címét, a WBO (Bokszvilágszervezet) vb-övét.

Durván kiütötték Kovaljovot

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!