Lágyékvédők

Beküldve: 2016-02-23 11:27:29 ; Megtekintés: 2282 x

A szuszpenzor egy lágyékvédő sportfelszerelés. Először biciklisták számára fejlesztették ki a 19. században, mára azonban széles körben alkalmazzák, a legkülönfélébb sportoknál, ahol felmerül a lehetőség, hogy sérül ez a terület (pl. harcművészetek/küzdősportok, hoki, baseball, amerikai foci, stb.). A hagyományos változatnál a nemi szervet védő tokból és az ahhoz csatlakozó két pántból áll, melyek a csípő jobb és bal oldalán csatlakoznak a derékpánthoz. Bizonyos típusoknál kivehető a tokból a műagyag vagy fém betét. Ma már több fajtája is kapható, léteznek a hagyományoson kívül a kompressziós alsóruházatba beépített szuszpenzorok is. A megfelelő szellőzés mindegyik esetben megoldott (szellőzőlyukakkal).

Létezik gyerek és felnőtt, valamint férfi és női változat. A méretet a szerint kell választani, hogy mekkora ruhát hordunk. A csípőméretet kell figyelembe venni, a különbség ebben észlelhető.

Anyaguk tekintetében is széles a választék, léteznek pamut, műbőr, bőr, műanyag, fém felhasználásával készültek, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

 

Lágyékvédők

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!