Makiwara

Beküldve: 2016-01-28 09:51:26 ; Megtekintés: 2202 x

A makiwara egy párnázott felületű ütőtábla, melyet a különféle tradicionális karate stílusok használnak az edzés segédeszközeként, mint a boxolók a boxzsákot. A tábla eredete Okinavához köthető.

A nagyobb ellenállást megtapasztaltatva látványosan fejleszti az ütési és rúgási képességeket. Segít a megfelelő testtartás és különböző mértékű erőkifejtés begyakorlásában, fejleszti a célzást és a koncentrációt. Változatosan használható a különféle szögekből induló támadás gyakorlásához.

A legtöbb forrás naponta legalább 50-100 ütést ajánl kezenként a makiwarára. Különösen fontos, hogy a gyengébbik oldalt legalább olyan alaposan (vagy inkább alaposabban) kell edzeni, mint az erősebbik felünket.

Fontos megjegyezni, hogy az ember ne használja olyan mértékben ezt az eszközt, ami már károkat/sérüléseket okozhat. Többféle formában létezik, van falra szerelhető, és talajra rögzíthető változata is.

Eredetileg rizsszalma alapanyagú kötélből készítették, mely a japán íjászok gyakorló célpontjaként szolgált, a harcművészetek edzéseiben csak később terjedt el. Ma már habszivacs párnázattal is készülnek.

Makiwara

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!