Conor nem megy börtönbe, de „közmunkásnak áll”

Beküldve: 2018-07-27 03:01:53 ; Megtekintés: 269 x

Mint arról minden hírportál annak idején beszámolt, április elején óriási balhét csinált az UFC legismertebb arca, az ír Conor McGregor. Az MMA karrierjét a Floyd Mayweather Jr elleni, hatalmas pénzt hozó profi ökölvívó meccs miatt/óta szüneteltető szupersztár New Yorkban, az UFC 223 gálát felvezető sajtóeseményen randalírozott, konkrétan megtámadta a harcosokat szállító buszt, több sportolónak, és egy biztonsági őrnek sérülést okozva. 

Az ügy első tárgyalási napját június közepén tartották, ahol McGregor ügyvédei bejelentették, hogy vádalkut kívánnak kötni, melynek kidolgozására az elmúlt hetekben került sor. Az ilyen alku előnye, hogy a vádlott a kialkudott (a várhatónál enyhébb) büntetésért cserébe bűnösnek vallja magát. Ezek alapján mai tárgyalási napon ítéletet is hirdettek. 

 


Kiderült, hogy McGregor olcsón megúszta, hiszen nem kell börtönbe mennie, mindössze 5 nap közmunka vár rá, tetejébe megtarthatja a büntetlen előéletű státusát is. Utóbbi az amerikai vízuma miatt volt fontos. Ezeken felül természetesen az okozott károkat meg kell fizetnie, és dühkezelésen is meg kell megjelennie. 

Az ítélet érdekessége, hogy a bónuszként „megkapott” távoltartási végzés értelmében McGregor 2 éven át nem mehet Michael Chiesa és Ray Borg közelébe, aminek a részletei nem ismertek, ám ilyen esetekben a felek 100 méternél közelebb nem kerülhetnek egymáshoz, ami kizárná, hogy egy gálán szerepeljenek.

Mindez csak az áprilisi ügy büntetőjogi lezárása, hiszen a támadásban megsérült Michael Chiesa továbbra is kitart az mellett, hogy kártérítési keresetet nyújtson be az ír ellen. A megsérült biztonsági őr is hasonló lépéseket tervez. Az UFC szervezet várhatóan a következő hetekben dönt Conor McGregor eltiltásáról – bár meglepő lenne, ha évekre elmeszelnék legnagyobb sztárjukat.

 

Conor nem megy börtönbe, de „közmunkásnak áll”

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!