Mellvédő

Beküldve: 2016-02-11 09:20:28 ; Megtekintés: 3925 x

A küzdősportot/harcművészetet gyakorló nők egyik legfontosabb védőfelszerelése a mellvédő. Még ha magas szintű technikával, mozgáskoordinációval és védekezőképességgel is rendelkezik a sportoló, akkor sem lehet benne teljesen biztos, hogy egy ütés vagy rúgás nem találja el veszélyes helyen és/vagy mértékben, ezért a sérülés esélyét csökkenteni kell. A megfelelő mellvédő óvja viselője testi épségét és kényelmes is.

A legtöbb küzdősportban ajánlott (sőt, sok helyen kötelező) a használata, különösen Box, Kick-box, Thai-box, Karate, MMA, Kempo stb. esetében.

Webáruházunkban 2 típusa kapható, az egyberészes és a top+betét. A választáskor figyelembe kell venni a konkrét igényeket, mert eltérő szempontok alapján eltérő típust célszerű vásárolni.

A top+műanyag betétes verziónak előnye, hogy nem csúszik el a felsőtesten, valamint mosható a textil része, miután eltávolítottuk belőle a műanyag protektort. Csak a melleket védi, így olyan sportoknál hasznosabb, ahol ritkábban támadnak a mellkasra és a szegycsontra.

Az egyberészes változat jellemzően nem csak a melleket, hanem a szegycsontot és oldalt a bordákat is óvja, ezáltal szélesebb körű védelmet biztosít. Vigyázni kell azonban a pántok optimális beállítására, hogy ne csússzon el a mellvédő, ezért egy kicsit kényelmetlenebb a viselése. Mosógépben nem mosható, nedves ruhával lehet tisztítani. 

Mellvédő

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!