MMA nadrág

Beküldve: 2016-01-25 10:48:26 ; Megtekintés: 1514 x

Az MMA angol betűszó, amely Mixed Martial Arts rövidítése, és magyarul Kevert Harcművészeteket jelent. Egy Full-Contact szabályrendszer, mely a harcművészetek széles skáláját engedélyezi, így megtalálhatók benne a hagyományos mellett az „újabb”, modern stílusok ütő és birkózó technikái, valamint az álló és földharc változatos technikai elemei is.

Már az 1900-as években is zajlottak vegyes stílusú versenyek Európában, Japánban és a Csendes-óceán peremén. 1980-ban a CV Productions hozta létre Pennsylvaniában az első szabályozott MMA ligát Nehéz Fiúk Versenye néven, melyet később Szuperharcosok Küzdelmére neveztek át. 1983-ban azonban Pennsylvania állam szenátusa elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja ezt a sportot. Szerencsére aztán 1993-ban az Egyesült Államokban megalapították az Ultimate Fighting Championship-et (UFC). Ugyanebben az évben használta először a „Mixed Martial Arts” kifejezést egy televíziós kritikus, mely nagy népszerűségre tett szert miután a newfullcontact.com is leközölte a kritikát. Az, hogy ki alkotta meg ténylegesen a kifejezést, mind a mai napig vitatott.

Eredetileg úgy hirdették a versenyt, hogy a leghatékonyabb harcművészetet keresik egy valódi fegyvertelen harci helyzetben. Később a harcosok többféle harcművészettel is mélyebben foglalkoztak, hogy megteremtsék a saját harci stílusukat. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így az MMA napjainkra már felveszi a versenyt az ökölvívás és a profi birkózás nézettségével.

A ruházat a verseny típusától függ. Rövidnadrágot minden ágazat hord, rashguardot és kesztyűt viszont csak irányzat-specifikusan viselnek. A rövidnadrágokat kifejezetten ehhez a sporthoz tervezték. Fontos szempont a kialakításnál a kényelmen kívül, hogy ne akadályozza viselőjét az erőkifejtésben, hiszen a harcosok többféle küzdősport/harcművészet technikáit alkalmazzák, ami a legváltozatosabb mozgásfajtákat eredményezi az edzés és küzdelem során egyaránt. A nadrágok ultrakönnyű, mikroszálas, jól szellőző anyagból készülnek oldalt hasítékkal a szabad mozgáshoz és tépőzárral a megfelelő illeszkedés érdekében. Mivel nagy igénybevételnek vannak kitéve, a tartósság érdekében erősített varrással készülnek.

Tisztítás:

Alacsony hőfokon, mosható (maximum 30 ˚C-on).

Kizárólag finom mosószerrel tisztítható, alacsony hőmérsékleten szárítható szárítógépben.

Közepes hőfokon vasalható.

Vegytisztítás csak perklór-etilénnel. 

MMA nadrág

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!