Saman bokszkesztyűkben mérkőzött a magyar ökölvívás elitje

Beküldve: 2015-12-07 16:01:23 ; Megtekintés: 1920 x


A hévízi Városi Sportcsarnokban befejeződött a 92. felnőtt férfi ökölvívó magyar bajnokság, ahol a Saman legújabb verseny bokszkesztyűjében mérkőztek meg hazánk legjobbjai!
 A döntőkbe a Vasas-Süllős és a Harangi Imre Hajdúsámson három-három, a Kecskeméti SC és a Fit Boksz Kőszeg két-két ökölvívóval, tíz további egyesület egy-egy  versenyzővel jutott be. A legeredményesebbnek a Vasas-Süllős bizonyult két arany és egy ezüstéremmel.
A 49 kg-ban Ungvári elvesztette bajnoki címét, mely most öt éves szünet után visszakerült a kecskeméti Lakatos Istvánhoz, aki 2-1-re verte ellenfelét.
Az 52 kg-ban élete első felnőtt magyar bajnoki címét szerezte az idén Európa-bajnoki bronzig jutott Csóka Nándor, akinek ma nem volt nehéz dolga, hisz mérkőzés nélkül jutott az aranyhoz.
Az 56 kg-ban a tavalyi bajnok Gálos Viktor távollétében küzdhetett Szőrös Márk, aki a tavalyi ezüstjét aranyra cserélte, a kecskeméti Herczeg Norbertet győzte le 3-0-ra.
A 60 kg volt az egyetlen súlycsoport, melyben a tavalyi bajnoki döntő visszavágójára került sor. Megismétlődött a tavalyi eredmény: Gálos Roland-Varga Miklós 2-1.
A 64 kg-ban Nyéki Georgián újra címvédő lett, a kaposvári Tóth 2-1 -re kapott ki tőle.
A 69-kg-ban a nap legnagyobb érdeklődéssel várt fináléjában a tavaly még egy súllyal feljebb bajnok Bacskai Balázs találkozott a tavaly még egy súllyal lejjebb ezüstérmes Vadász Andrással. Színvonalas mérkőzésen a tapasztaltabb Bacskai vérző szemhéja ellenére végig tartotta magát és 3-0-ra őt hozták ki a Kátét, a visszatérő klasszist a döntő előtt megállító Vadász ellen.
A 75 kg-ban házi döntőre került sor, a piros-kékekhez frissen igazolt Harcsa és Hegyi, a Vasas-Süllős két öklözője közt. Az Európa-Játékok Harcsa Zoltán igazolta klasszisát, bár Hegyi nem adta könnyen a bőrét (3-0).
A 81 kg-ban Hámori, a 91 kg-ban Sávoly hozta a kötelezőt és újra magyar bajnok lett, mindkettő 3-0-ra győzött.  A +91 kg-ban a több hónapos kihagyás után visszatért Bernáthnak nem kellett végig bokszolnia a döntőt, mely feladással végződött.
 

Saman bokszkesztyűkben mérkőzött a magyar ökölvívás elitje Saman bokszkesztyűkben mérkőzött a magyar ökölvívás elitje Saman bokszkesztyűkben mérkőzött a magyar ökölvívás elitje Saman bokszkesztyűkben mérkőzött a magyar ökölvívás elitje

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!