Taekwondo cipő

Beküldve: 2016-03-07 12:56:34 ; Megtekintés: 1381 x

A taekwondo (melynek jelentése: a lábbal és kézzel küzdés művészete) egy alapvetően ütéseken, rúgásokon és hárításokon alapuló harcművészeti ág, melynek eredete a XX. század közepéig nyúlik vissza. Az 1940-es 50-es években a koreai Choi Hong Hi nagymester 24 formagyakorlatra alapozva fejlesztette ki, majd hivatalosan 1955-ben alapította meg magát a stílust. Kialakulására egyaránt hatást gyakoroltak a japán és a kínai harcművészetek. Choi Hong Hi, a koreai hadsereg tábornokaként először a karate gyakorlását építette be a katonai kiképzésbe, de ellenmondásosnak találta, hogy a Koreát sokáig elnyomó japánok tradicionális technikáit tanítja katonáinak. Elkezdte tehát kialakítani és csiszolni saját stílusát, amely számos kisebb iskola tanait is magában foglalta. Idővel így lett a taekwondo Dél-Koreában a hadsereg és a rendőrség különleges alakulatain belül egyfajta kemény kiképzési közelharc rendszer („military karate”). A későbbiekben ebből fejlődött tovább a nagyközönség által ma is ismert teljes értékű harcművészetté.

A taekwondonak két fő vezető világszervezete: az International Taekwondo Federation (ITF) és a World Taekwondo Federation (WTF).

A taekwondo cipők egyszerű és kényelmes viseletek, sima talppal. Népszerű nem csak a taekwondot gyakorlók között, hanem a Karatékák körében is a komfortosságának köszönhetően. Elasztikus nyelve segíti a fel- és levételt, és az oldalán és orrán elhelyezett lyukak biztosítják a szellőzését.

Tisztítása:

Tilos mosógépbe és szárítógépbe tenni.

Fehérítő és erős vegyszerek használata tilos.

Amennyiben összekoszolódik, nedves ruhával lehet áttörölni.

Minden használat után alaposan szellőztessék ki.

 

Taekwondo cipő

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!