Térdvédő

Beküldve: 2016-03-01 10:04:23 ; Megtekintés: 1461 x

A térd az ember legnagyobb méretű ízülete, melynek szerkezete is igen bonyolult, éppen ezért különösen sérülékeny. A legtöbb embernek előbb-utóbb előjönnek a vele kapcsolatos problémák, különösen igaz ez a sportolókra, legyen szó bármelyik mozgásformáról. A harcművészetek és küzdősportok gyakorlása közben a legváltozatosabb sérülések fordulhatnak elő a mozgások jellegéből adódóan (gondoljunk csak a rúgásokra, esésekre, gáncsolásokra, stb.). A porcok, szalagok, és a térdkalács egyaránt nagy terhelésnek lehet kitéve az ellenféllel való ütközések hatására, de csavarodás és egyéb, a normál mozgáshatárokat meghaladó mozdulatok is nagy károkat okozhatnak. Minél nagyobb és komolyabb behatások érik az ízületet, annál nagyobb a sérülésveszély, súlyosabb és komplikáltabb problémákat okozhat. Ennek csökkentésére fejlesztették ki a térdvédőket, melyek párnázottsága a külső behatások mértékét hivatott csillapítani.

A webáruházunkban kapható térdvédők anyagukat tekintve pamut, kevertszálas pamut, neoprén és ultrakönnyű légáteresztő műszálasak. Forma szempontjából is lehetőség van a célspecifikus választásra, például az oldalt is párnázott fajták megfelelő védelmet nyújtanak a gyakori és változatos rúgásokat alkalmazó küzdősportoknál, a térdkalácsot extrán támogató változatok pedig akkor előnyösek, ha valaki rendszeresen földharcban vesz részt.

Fontos megjegyezni, hogy ebben a kategóriában szereplő termékek NEM azonosak a térdgumikkal/térdszorítókkal, melyek a térd stabilan tartását támogatják.

Sérülések elkerüléséhez (felkészíti a szervezetet a terhelésre/gyakorlatokra a bemelegítés során), és már meglévő sérülések kezelésére is kiváló kiegészítő a felszerelések mellé a Namman Muay Thai masszázsolaj, valamint a regeneráló krém. Ezek a hűsítő/melegítő hatású termékek hatékony segítséget nyújtanak a mozgásszervi problémák kezelésében, alkalmazhatók az edzés előtti bemelegítéshez és az edzés utáni regenerálódáshoz egyaránt. Ellazítja a kötött izmokat, inakat és ízületeket, csökkenti a zúzódások és duzzanatok gyógyulási idejét, így sportolóknak és nehéz fizikai munkát végzőknek is ajánljuk.

 

Térdvédő

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!