Zsákolókesztyű

Beküldve: 2016-02-02 09:51:48 ; Megtekintés: 2559 x

A zsákolókesztyűt kifejezetten a boxzsák ütlegelésére használják. Igen elterjedt edzőfelszerelés, hiszen számos küzdősport irányzat elengedhetetlen kelléke a boxzsák. Legfőbb funkciója a boxkesztyű helyettesítése, ezzel meghosszabbíthatjuk annak élettartamát, mert nem a zsákon verjük szét. Mind árában, mind súlyában „könnyebb”, mint fentebb említett nagyobb méretű rokona, így vállunk és pénztárcánk is „egészségesebb” marad. Természetesen elsődleges funkciója kezünk védelme az edzés során, viszont vékonyabb a párnázottsága, mint a boxkesztyűnek, ezért ökölvívás során nem ajánlott használni, csak zsákon, pontütőn és reflexlabdán.

Sportágak, ahol használják:

Többnyire minden box végződésű sportág használja a versenyzőtől az egészen amatőrig. (pl: boksz, thai-box, kick-box, francia box stb.). Fitnesztermekben is gyakran találkozhatunk ezzel a termékkel, hiszen a zsákolás remek mozgásforma a kondíció karbantartására és ehhez nélkülözhetetlen.

Mérete:

A zsákolókesztyűket többnyire úgy méretezik, mint a ruhákat. A kézfej nagyságától függően xs-től az xxl-ig minden megtalálható (a rend kedvéért: xs-s-m-l-xl-xxl méretezések léteznek). Amennyiben hosszabb bandázzsal (4 m) együtt viselik, lehet eggyel nagyobbat venni, de ilyenkor is ügyeljen arra, hogy a kesztyű ne lötyögjön a kézfejen, továbbá számítani kell rá, hogy minimális mértékben tágulni fog (mint ahogy pl. a bőr cipők is teszik).

Formája:

A kesztyű formájára nincs szabvány, így e tekintetben igen széles a skála. Van, ami bokszkesztyűre hasonlít, van, ami egy vastagabb síkesztyűre, van az ujjaknál nyitott és zárt végű, tehát a forma teljes mértékben a gyártótól, a kiválasztás pedig ízléstől függő.

Anyaga:

Csak úgy, mint a boxkesztyűnél, lehet bőr vagy műbőr. Természetesen ennél is érdemes a bőr borításút használni, hiszen ennek időtartama lényegesen tovább tart, mint a műbőr változaté.

Tisztítás:

A zsákolókesztyűt is egészen egyszerű módon tisztítjuk.

Tréning után valami szellős helyre tesszük. (pl: erkély, udvar, ablak stb.)

Kimosni szigorúan tilos! Külsőleg nedves ronggyal tisztíthatjuk.

Ne tegyük ki a terméket tartósan, közvetlen napfénynek, illetve erős hőhatásnak (pl: radiátor).

 

Zsákolókesztyű

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások
Be kell jelentkezned!